Кіш з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - відкритий пиріг. Ця страва французької кухні. Кіш складається з начинки і заливки. Сьогодні у нас киш з полуницею.
Кіш з полуницею надзвичайно смачний і легкий пиріг в літній період часу, коли є ця свіжа ягода. Заливка у мене з заварного крему, але це може бути сметана з яйцями і цукром. Корж з пісочного тіста часто рекомендують піч з пергаментом, на який насипають горох, квасоля або рис. Я пекла і з горохом і без нього. Суттєвої різниці не побачила. Дуже рекомендую приготувати такий киш. Солодкий в міру крем відмінно поєднується з кислуватою полуницею.
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 80 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Борошно - 280 грам
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в заливку)
- Молоко - 400 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Жовток яйця - 2 штуки
Підготуйте інгредієнти для приготування Кіша з полуницею.
У миску викладіть м'яке вершкове масло.
Додайте 100 грам цукру.
Ретельно перемішайте масло з цукром.
Додайте сметану.
Всипте розпушувач і борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто і відправте його на 30 хвилин в холод.
Після викладіть тісто у форму і наколи виделкою.
Надішліть корж в духовку, розігріту до 170-175 градусів на 30-35 хвилин. Випікайте до готовності.
Приготуйте заливку. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
Поки молоко коштує на плиті, змішайте жовтки, 100 грам цукру і крохмаль.
Коли молоко почне закипати, влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи доведіть до загустіння.
Полуницю помийте, видаліть плодоніжки. Викладіть полуницю на спечений корж.
Покрийте полуницю заливкою. Поставте киш в духовку на 6-7 хвилин.
Кіш з полуницею готовий.
Пиріг наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!