Рецепт Кіш з полуницею фото

Кіш з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Ягоди , Полуниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Кіш
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Кіш - відкритий пиріг. Ця страва французької кухні. Кіш складається з начинки і заливки. Сьогодні у нас киш з полуницею.

Опис приготування:

Кіш з полуницею надзвичайно смачний і легкий пиріг в літній період часу, коли є ця свіжа ягода. Заливка у мене з заварного крему, але це може бути сметана з яйцями і цукром. Корж з пісочного тіста часто рекомендують піч з пергаментом, на який насипають горох, квасоля або рис. Я пекла і з горохом і без нього. Суттєвої різниці не побачила. Дуже рекомендую приготувати такий киш. Солодкий в міру крем відмінно поєднується з кислуватою полуницею.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 80 грам
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 280 грам
  • Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в заливку)
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
  • Жовток яйця - 2 штуки
кіш з полуницею - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування Кіша з полуницею.
кіш з полуницею - фото крок 2
У миску викладіть м'яке вершкове масло.
кіш з полуницею - фото крок 3
Додайте 100 грам цукру.
кіш з полуницею - фото крок 4
Ретельно перемішайте масло з цукром.
кіш з полуницею - фото крок 5
Додайте сметану.
кіш з полуницею - фото крок 6
Всипте розпушувач і борошно.
кіш з полуницею - фото крок 7
Замісити м'яке, еластичне тісто і відправте його на 30 хвилин в холод.
кіш з полуницею - фото крок 8
Після викладіть тісто у форму і наколи виделкою.
кіш з полуницею - фото крок 9
Надішліть корж в духовку, розігріту до 170-175 градусів на 30-35 хвилин. Випікайте до готовності.
кіш з полуницею - фото крок 10
Приготуйте заливку. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
кіш з полуницею - фото крок 11
Поки молоко коштує на плиті, змішайте жовтки, 100 грам цукру і крохмаль.
кіш з полуницею - фото крок 12
Коли молоко почне закипати, влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи доведіть до загустіння.
кіш з полуницею - фото крок 13
Полуницю помийте, видаліть плодоніжки. Викладіть полуницю на спечений корж.
кіш з полуницею - фото крок 14
Покрийте полуницю заливкою. Поставте киш в духовку на 6-7 хвилин.
кіш з полуницею - фото крок 15
Кіш з полуницею готовий.
кіш з полуницею - фото крок 16
Пиріг наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти