Рецепт Кіш класичний фото

Кіш класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Кіш
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як приготувати киш класичний? Цей вид випічки найчастіше з себе представляє відкритий пиріг з дріжджового, листкового або пісочного тіста з м'ясною або овочевий начинкою. Дуже ситно і смачно!

Опис приготування:

Я дуже люблю готувати відкриті солоні пироги. У французькій кухні їх прийнято називати"киш" . Вони соковиті, смачні, ароматні. Сьогодні пропоную вам приготувати класичний киш з м'ясною начинкою на основі дріжджового тіста.

В якості начинки можна взяти готовий або сирий фарш, відварне м'ясо або ковбасні вироби. Начинку дотримувати не принципово, але я дуже люблю поєднання лука і свинини з додаванням невеликої кількості болгарського перцю. Взимку перцю свіжого немає (хорошого), тому можна використовувати заморожений.

  • Дріжджі сухі - 11 грам (швидкодіючі)
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Тепла вода - 180 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • М'ясо готове - 500 грам (фарш)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сир твердий - 150 грам
кіш класичний - фото крок 1
Для приготування Кіша класичного нам будуть потрібні дріжджі. Можна взяти сухі або живі дріжджі. Сухих нам знадобиться 11 грамів (1 ст.Ложка), а живих - 50 грамів.
кіш класичний - фото крок 2
У миску просійте борошно. Додайте чайну ложку солі і 1 чайну ложку цукру.
кіш класичний - фото крок 3
До дріжджів додайте 180 мл теплої води. Розмішайте і влийте дріжджову воду в муку. Додайте 4 ст. Ложки рослинної олії. Замісити тісто.
кіш класичний - фото крок 4
У нас вийде ніжне, сприйнятливість тісто. Може здатись, що воно злегка рідке. Насправді ж після того як тісто підійде, ми додамо 50 грамів борошна і таким чином"збалансуємо" його. "Перебивати" борошном тісто на даному етапі не потрібно.
кіш класичний - фото крок 5
Затягніть миску плівкою, дайте тісту піднятися. У вас піде на це до 2 годин часу.
Поки тісто підходить, наріжте півкільцями цибулю.
кіш класичний - фото крок 6
На рослинному маслі обсмажте цибулю до легкого рум'янцю.
кіш класичний - фото крок 7
До обсмаженої цибулі додайте нарізаний болгарський перець.
кіш класичний - фото крок 8
Додайте готовий фарш або відварене м'ясо. У моєму випадку я отварила шматочок свинини і перекрутила його через м'ясорубку. Можна приготувати киш з сирого фаршу. Обсмажте сирий фарш з цибулею на сковороді. Так ви заощадите час і сили.
кіш класичний - фото крок 9
Тісто, що підійшло потрібно обминути. Додайте 50-70 грамів борошна, розкачайте і покладіть у форму. Зайве тісто обріжте.
кіш класичний - фото крок 10
Остигнула начинку викладіть на тісто і розрівняйте.
кіш класичний - фото крок 11
У мисці змішайте 150 мл молока, 2 яйця, 150 грамів натертого на крупній тертці твердого сиру (у мене"Дитячий" ). Додайте трохи солі і перцю.
кіш класичний - фото крок 12
Отриману масу вилийте на начинку.
кіш класичний - фото крок 13
Розподіліть заливку рівномірно.
кіш класичний - фото крок 14
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин (до румяности).
кіш класичний - фото крок 15
Подайте пиріг до столу, попередньо остудивши його. Гаряча випічка не дуже смачна, Крім того, вона шкідлива для шлунка. Краще вживати пиріг в теплому або охолодженому вигляді.

Схожі рецепти