Кіш класичний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Як приготувати киш класичний? Цей вид випічки найчастіше з себе представляє відкритий пиріг з дріжджового, листкового або пісочного тіста з м'ясною або овочевий начинкою. Дуже ситно і смачно!
Опис приготування:
Я дуже люблю готувати відкриті солоні пироги. У французькій кухні їх прийнято називати"киш" . Вони соковиті, смачні, ароматні. Сьогодні пропоную вам приготувати класичний киш з м'ясною начинкою на основі дріжджового тіста.
В якості начинки можна взяти готовий або сирий фарш, відварне м'ясо або ковбасні вироби. Начинку дотримувати не принципово, але я дуже люблю поєднання лука і свинини з додаванням невеликої кількості болгарського перцю. Взимку перцю свіжого немає (хорошого), тому можна використовувати заморожений.
- Дріжджі сухі - 11 грам (швидкодіючі)
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Тепла вода - 180 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- М'ясо готове - 500 грам (фарш)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Молоко - 150 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сир твердий - 150 грам
Для приготування Кіша класичного нам будуть потрібні дріжджі. Можна взяти сухі або живі дріжджі. Сухих нам знадобиться 11 грамів (1 ст.Ложка), а живих - 50 грамів.
У миску просійте борошно. Додайте чайну ложку солі і 1 чайну ложку цукру.
До дріжджів додайте 180 мл теплої води. Розмішайте і влийте дріжджову воду в муку. Додайте 4 ст. Ложки рослинної олії. Замісити тісто.
У нас вийде ніжне, сприйнятливість тісто. Може здатись, що воно злегка рідке. Насправді ж після того як тісто підійде, ми додамо 50 грамів борошна і таким чином"збалансуємо" його. "Перебивати" борошном тісто на даному етапі не потрібно.
Затягніть миску плівкою, дайте тісту піднятися. У вас піде на це до 2 годин часу.
Поки тісто підходить, наріжте півкільцями цибулю.
Поки тісто підходить, наріжте півкільцями цибулю.
На рослинному маслі обсмажте цибулю до легкого рум'янцю.
До обсмаженої цибулі додайте нарізаний болгарський перець.
Додайте готовий фарш або відварене м'ясо. У моєму випадку я отварила шматочок свинини і перекрутила його через м'ясорубку. Можна приготувати киш з сирого фаршу. Обсмажте сирий фарш з цибулею на сковороді. Так ви заощадите час і сили.
Тісто, що підійшло потрібно обминути. Додайте 50-70 грамів борошна, розкачайте і покладіть у форму. Зайве тісто обріжте.
Остигнула начинку викладіть на тісто і розрівняйте.
У мисці змішайте 150 мл молока, 2 яйця, 150 грамів натертого на крупній тертці твердого сиру (у мене"Дитячий" ). Додайте трохи солі і перцю.
Отриману масу вилийте на начинку.
Розподіліть заливку рівномірно.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин (до румяности).
Подайте пиріг до столу, попередньо остудивши його. Гаряча випічка не дуже смачна, Крім того, вона шкідлива для шлунка. Краще вживати пиріг в теплому або охолодженому вигляді.