Кіш класичний
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати киш класичний? Цей вид випічки найчастіше з себе представляє відкритий пиріг з дріжджового, листкового або пісочного тіста з м'ясною або овочевий начинкою. Дуже ситно і смачно!
Я дуже люблю готувати відкриті солоні пироги. У французькій кухні їх прийнято називати "киш" . Вони соковиті, смачні, ароматні. Сьогодні пропоную вам приготувати класичний киш з м'ясною начинкою на основі дріжджового тіста.
В якості начинки можна взяти готовий або сирий фарш, відварне м'ясо або ковбасні вироби. Начинку дотримувати не принципово, але я дуже люблю поєднання лука і свинини з додаванням невеликої кількості болгарського перцю. Взимку перцю свіжого немає (хорошого), тому можна використовувати заморожений.
- Дріжджі сухі - 11 грам (швидкодіючі)
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Тепла вода - 180 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- М'ясо готове - 500 грам (фарш)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Молоко - 150 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сир твердий - 150 грам
Для приготування Кіша класичного нам будуть потрібні дріжджі. Можна взяти сухі або живі дріжджі. Сухих нам знадобиться 11 грамів (1 ст.Ложка), а живих - 50 грамів.
У миску просійте борошно. Додайте чайну ложку солі і 1 чайну ложку цукру.
До дріжджів додайте 180 мл теплої води. Розмішайте і влийте дріжджову воду в муку. Додайте 4 ст. Ложки рослинної олії. Замісити тісто.