Кекси з родзинками «Бабулино»
(покроковий рецепт з фото)
Скільки пам'ятаю свою бабусю, вона весь час пекла. Приходиш до неї в гості, а на столі завжди пироги або кекси. І добре, що більшість рецептів я можу повторити. Ви теж впораєтеся, спробуйте.
Що мені подобається в цьому варіанті, так це те, що до складу можна додавати різні доповнення: цукати, цедру, горіхи, шоколад і інше. Яскравий смак вам відразу запам'ятається, а створення не відніме багато часу. Уважно прочитайте про те, як приготувати кекси з родзинками "бабулино" . Справжній смак з дитинства.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам (або маргарину)
- Мед - 100 грам
- Ізюм - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
У глибокій мисці змішайте розпушувач, борошно і сіль. Туди ж натріть цедру лимона на дрібній тертці.
У сотейнику розтопіть маргарин, а потім додайте в нього мед. Суміш розчиніть, а потім остудіть до 40 градусів.
До борошняної масі вбийте яйце.
Потім влийте медову суміш. Замішайте густе тісто.
Далі промийте та висушіть родзинки. Додайте його в тісто і перемішайте.
Після цього тісто влийте в формочки, заповнивши обсяг на 2/3. Духовку розігрійте до 250 градусів.
Запікайте кекси з родзинками 10 хвилин, а потім знизьте температуру до 200 градусів і готуйте ще 10 хвилин. Приємного чаювання!