Кекси з джемом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми будемо готувати апетитні кекси з джемом. Такий десерт універсальний і може підійти для будь-якого столу. Кекси гарні і на сніданок, і в свято! Готуються просто і швидко.
Цей варіант десерту простий і хороший у виконанні. Дітям дуже подобаються маленькі кекси з джемом. Я намагаюся весь час експериментувати і додавати новий джем, який ще не випробувала в цьому рецепті. Сьогодні вирішила додати апельсиновий, вийшло дуже смачно!
- Борошно - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Розтоплене масло - 0, 3 склянки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Джем - 0, 5 склянки
У глибокий посуд просіваємо борошно. Додаємо розпушувач тесту, цукор і ванілін. Всипаємо трішки солі.
В іншому посуді окремо від борошняної суміші збиваємо міксером яйця і молоко. Додаємо цедру лимона (апельсинова теж підійде).
Потім додаємо масло, попередньо розтоплене на тихому вогні. Збиваємо. Після чого з'єднуємо обидві суміші: яєчно-молочну і борошняну. Збиваємо до однорідності.
Тепер в маленькі формочки для кексів закладаємо по столовій ложці тесту. Акуратно і рівномірно розподіляємо.
Потім в серединку кожної форми кладемо по чайній ложечці джему.
І поверх джему кладемо знову по столовій ложці тесту. Тепер тільки залишилося відправити кекси пекти!
Випікаємо при температурі 200 градусів. Час - від 20 до 25 хвилин.
Знімаємо формочку з кожного кексу. Прикрашаємо будь-якими ягодами перед подачею. Я використовувала обліпиху. Вийшло красиво. Смачного!