Кекси сирні прості
(покроковий рецепт з фото)
Ще один цікавий варіант використання сиру в випічці. Розповідаю, як приготувати кекси сирні прості. Роблю їх несолодкими, з томатами, тертими кабачками і сиром «Пармезан».
Сир часто використовую для випічки. Завдяки йому виходить приємна текстура, а тісто дихає. Можна зробити солодкі кекси, але мені сподобався такий цікавий рецепт. Кекси можна подавати на сніданок, на вечерю. Їх зручно взяти з собою на природу або на роботу для перекусу.
- Сир - 300 грам
- Кабачки - 100 грам
- Мигдалеве борошно - 60 грам
- Пшеничне борошно - 60 грам
- Пармезан - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 щіпка
- Томати - 2 штуки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Гарбузове насіння - 40 грам
1. У миску просійте миндальную і пшеничне борошно, додайте розпушувач, соду, сіль, щіпку перцю. Натріть кабачки на крупній тертці і відіжміть зайвий сік, додайте їх в миску, а також нарізані дрібно томати і гарбузове насіння.
2. В іншій мисці збийте яйця з водою, перелийте їх в тісто, додайте сир, 20 грам «Пармезан», оливкова олія. Все гарненько змішайте.
3. У форми для кексів викладіть по столовій ложці тесту, посипте кекси тертим сиром. Надішліть в розігрітий до 175 градусів духовку на 30-35 хвилин.
4. Готові кекси перекладіть з форми на решітку для охолодження.
5. Подавайте їх через пару хвилин або зберігайте до 2-х днів.