Кекси прості на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Легко, швидко і смачно - це все про кекси прості на кефірі. Їх можна готувати з будь-якою начинкою, з додаванням кефіру або родзинок (як в даному рецепті). Так давайте ж спробуємо приготувати їх!
Мінімум зусиль і доступних продуктів - і на вашому столі з'являться повітряні кекси прості на кефірі! Їх можна готувати з додаванням сиру, родзинок, Коран, цедри цитрусових і навіть горіхів. Безумовно, така випічка (нехай навіть і на знежиреному кефірі) вважається калорійною, оскільки містить достатню кількість вуглеводів і жирів, але побалувати себе іноді можна. Цей рецепт кексу практично не змінився з 16 століття, коли кекси були настільки популярні, а історія цього кондитерського ласощі сягає своїм корінням ще в епоху Стародавнього Риму.
- Кефір - 400 мілілітрів
- Яйця - 2 штук
- Сода - 1 чайних ложок
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно - 2-3 склянок
- Вершкове масло - 100 грам
- Цедра апельсина - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. Ці прості кекси готуються дуже просто: збиваємо яйця з цукром до однорідного стану. Цукор повинен повністю розчинитися.
2. Соду потрібно погасити в кефірі.
3. У яєчну масу додаємо м'яке вершкове масло, продовжуємо все збивати.
4. Збиваємо, поки маса не стане повністю однорідною. Я використовую для цього міксер.
5. Тепер всипаємо борошно, скільки візьме. Тісто по консистенції повинне вийти, як густа сметана.
6. У самому кінці додаємо цедру апельсина, вона додасть особливу пікантність нашим кексів. Але це виключно при бажанні. Можна додати трохи родзинок, з кексами він ідеально поєднується (не забудьте його попередньо замочити хвилин на 20 перед відправкою в тісто).
7. Тепер викладаємо наші кекси в форми для запікання, важливо заповнити форми не повністю, а приблизно на 2/3, так як в процесі випікання тісто буде підніматися.
8. Запікаємо в духовці при 180 градусах в районі 30-40 хвилин. Якщо формочки у вас не силіконові (як у мене), а металеві, змастіть їх попередньо маслом. Хай щастить!