Кекс з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашньої ароматної випічки? Спробуйте приготувати за моїм рецептом кекс з вишнею. Виходить він неймовірно ніжним, повітряним і солодким. Він обов'язково вам сподобається!
Що стосується кількості вишень, то в цьому рецепті, як приготувати кекс з вишнею, можна відрегулювати його під себе. Наприклад, якщо ви просто без розуму від цієї ягоди, сміливо кладіть її більше. Я ж зазвичай боюся, що буде кислим, тому додаю зазвичай досить помірна кількість.
- Маргарин - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 200 грам
- Вишня - 100 грам
- Кунжут - 3 Ст. Ложки
1. Підготуйте продукти для кексу. Маргарин залиште на деякий час, щоб він став кімнатної температури, топити його не потрібно. З вишень видаліть кісточки.
2. Змішайте маргарин з цукром, ванільним цукром і яйцями. Скористайтеся для цього віночком або міксером.
3. Додайте борошно, змішану з розпушувачем. Перемішайте тісто.
4. В кінці введіть кунжут, попередньої в обробці він не потребує.
5. У змащену маслом форму для випічки кексів перекладіть тісто, розрівняйте його акуратно.
6. Викладіть зверху вишні, трохи вдавлюючи їх. Кількість вишень можна збільшувати відповідно до ваших бажань. Надішліть кекс з вишнею в духовку на 40 хвилин, температура духовки - 180 градусів.
7. Готовий кекс остудіть у формі, витягніть і поріжте його на шматочки. При подачі можна посипати цукровою пудрою. Смачного!