Кекс з вишнею на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт підійде як для одного великого кексу, так і для маленьких кексів в формочках. Ніжне солодке тісто на сметані в поєднанні з кислими вишнями дають чудовий результат!
Щоб тісто вийшло ароматним, додайте дрібку ваніліну, а щоб вийшло повітряним, раджу використовувати домашній розпушувач тесту і збивати тісто міксером на високих оборотах. Тоді результат неодмінно вас порадує!
- Вишня - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ванілін - 1 щіпка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі продукти для рецепта. Вершкове масло краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб до моменту готування воно було м'яким. Вишні вимийте, видаліть хвостики і кісточки.
У тару для збивання складіть такі інгредієнти: яйце, сметану, м'яке вершкове масло і цукор. Міксером доведіть суміш до однорідного стану.
У процесі змішування додайте борошно, розпушувач тесту і ванілін. Тісто має вийде гладким, ароматним і без грудочок, середньої густини.
У металеву форму вкладіть паперові формочки для кексів. Залийте тісто га приблизні дві третини.
У кожен кекс покладіть по три вишеньки, трохи втисніть їх. Розігрійте духовку до 180 градусів. Надішліть кекси в духовку.
Випікайте кекси з вишнею до готовності, це може зайняти від 15 до 25 хвилин (в залежності від вашої духовки). Готові кекси остудіть і перед подачею посипте цукровою пудрою. Смачного!