Кекс з вишнею в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Запропонований рецепт кексу особливо припаде до смаку зайнятим господаркам. Тут прості і доступні інгредієнти, мінімум зусиль і випікається в мультиварці, що економить час в рази.
Кекс виходить ніжним, з розсипчастою структурою, в міру солодким. Але кількість цукру я б не рекомендувала збільшувати. Щоб кекс ні сильно вологим, обов'язково злийте з вишні рідина. Вишню ви можете взяти будь-яку: свіжу, консервовану або заморожену.
- Вода - 120 мілілітрів
- Вишня - 100-120 грам (без кісточок)
- Шоколад - 50 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Какао порошок - 15 грам
- Цукор - 130 грам
- Ванілін - За смаком
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки (з гіркою)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте в чаші рослинне масло, цукор і воду.
Додайте борошно і розпушувач. Розмішайте.
Шоколад поламайте на довільні шматочки. З вишні злийте зайву рідину. Все додайте в тісто і акуратно перемішайте.
На завершення додайте какао, добре його умішайте, щоб не було грудочок.
Чашу для мультиварки рясно змастіть вершковим маслом або спредом, викладіть тісто. Встановіть режим "випічка", по часу 45 хвилин. Після завершення випічки, залиште кекс на 10 хвилин в мультиварці.
Вийміть кекс з мультиварки за допомогою чаші для пароварки, прохолодний.
Готовий кекс оформите за бажанням.
Приємного чаювання!