Кекс з вишнею в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Запропонований рецепт кексу особливо припаде до смаку зайнятим господаркам. Тут прості і доступні інгредієнти, мінімум зусиль і випікається в мультиварці, що економить час в рази.
Опис приготування:
Кекс виходить ніжним, з розсипчастою структурою, в міру солодким. Але кількість цукру я б не рекомендувала збільшувати. Щоб кекс ні сильно вологим, обов'язково злийте з вишні рідина. Вишню ви можете взяти будь-яку: свіжу, консервовану або заморожену.
- Вода - 120 мілілітрів
- Вишня - 100-120 грам (без кісточок)
- Шоколад - 50 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Какао порошок - 15 грам
- Цукор - 130 грам
- Ванілін - За смаком
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки (з гіркою)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте в чаші рослинне масло, цукор і воду.
Додайте борошно і розпушувач. Розмішайте.
Шоколад поламайте на довільні шматочки. З вишні злийте зайву рідину. Все додайте в тісто і акуратно перемішайте.
На завершення додайте какао, добре його умішайте, щоб не було грудочок.
Чашу для мультиварки рясно змастіть вершковим маслом або спредом, викладіть тісто. Встановіть режим"Випічка" , по часу 45 хвилин. Після завершення випічки, залиште кекс на 10 хвилин в мультиварці.
Вийміть кекс з мультиварки за допомогою чаші для пароварки, прохолодний.
Готовий кекс оформите за бажанням.
Приємного чаювання!