Кавовий кекс з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Кава - це не тільки напій, але і відмінне доповнення для солодкої випічки. Якщо ви хочете отримати цікавий присмак тесту, а також соковитість готової випічки, то цей рецепт точно для вас.
Дивіться, як приготувати кавовий кекс з вишнею, прямо зараз. Дуже вже він дуже смачний! Я люблю, коли виходить випічка з цікавими смаковими поєднаннями, а тут це точно є. Ви можете спробувати замінити вишню на інші ягоди, але я зупинилася саме на цих кисленькі плодах. Щасти вам готування!
- Цукор - 220 грам
- Борошно - 220 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Вишня - 250 грам (без кісточок)
- Яйце - 3 штуки
- Розчинна кава - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Вода гаряча - 1 Ст. Ложка
Спочатку потрібно приготувати начинку. Вишню в каструлі засипте 100 грамами цукру. Варіть ягоди на повільному вогні, поки цукор не розчиниться.
Після цього процідіть вишню. Сік залиште.
М'яке масло розітріть виделкою з цукром, що залишився.
В іншому посуді кави розведіть з водою.
Влийте кави до маслу. Все ретельно перемішайте.
Потім додайте в масляну масу яйця. Ще раз перемішайте.
В іншій мисці змішайте борошно з розпушувачем.
А тепер змішайте борошно, масляну масу і вишню. Замішайте тісто.
Кекс запікайте в духовці при 180 градусах протягом 30 хвилин.
Готовий кекс полийте вишневим сиропом (який ми робили спочатку), також можете присипати випічку цукровою пудрою. Приємного чаювання!