Кавовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пропоную вам неймовірно ароматний, дуже простий в приготуванні і просто прекрасний варіант солоденького чаю, все це про кавовий кекс в домашніх умовах. Піч його - одне задоволення!
Опис приготування:
Такий десерт підійде не тільки для кавоманів насправді. Чим більше ви будете використовувати напою, тим більш насиченим буде смак кексу, але при цьому ви можете лише злегка підкреслити смак і аромат тесту, якщо десерт їстимуть в тому числі і діти. При бажанні ви можете доповнити рецепт приготування кавового кексу сухофруктами або горіхами, наприклад.
- Цукор - 0.5-1 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 2 штуки
- Кава - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Насамперед включіть її, залиште її розігріватися до 180 градусів. Заваріть в молоці кави (краще натуральний, але розчинний теж цілком підійде). Підготуйте інші інгредієнти, необхідні, щоб повторити цей простий рецепт кавового кексу.
2. У глибоку миску просійте борошно. Додайте щіпку солі і розпушувач, всипте цукор.
3. Потроху вливайте кави, починаючи перемішувати сухі інгредієнти.
4. Vbeyte яйця, після чого збивайте тісто до однорідності.
5. Додайте розм'якшене вершкове масло. Для аромату в даному випадку використовується також ванільний цукор, але чудово підійдуть кориця або кардамон, наприклад.
6. Змастіть форму маслом, присипте її борошном.
7. Викладіть тісто у форму, випікайте кавовий кекс в домашніх умовах близько 40-55 хвилин, в залежності від розміру форми.
8. Готовий кекс остудіть трохи, а потім акуратно вийміть з форми. Перед подачею можна присипати його цукровою пудрою або полити глазур'ю, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!