Кавовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам неймовірно ароматний, дуже простий в приготуванні і просто прекрасний варіант солоденького чаю, все це про кавовий кекс в домашніх умовах. Піч його - одне задоволення!
Такий десерт підійде не тільки для кавоманів насправді. Чим більше ви будете використовувати напою, тим більш насиченим буде смак кексу, але при цьому ви можете лише злегка підкреслити смак і аромат тесту, якщо десерт їстимуть в тому числі і діти. При бажанні ви можете доповнити рецепт приготування кавового кексу сухофруктами або горіхами, наприклад.
- Цукор - 0.5-1 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 2 штуки
- Кава - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Насамперед включіть її, залиште її розігріватися до 180 градусів. Заваріть в молоці кави (краще натуральний, але розчинний теж цілком підійде). Підготуйте інші інгредієнти, необхідні, щоб повторити цей простий рецепт кавового кексу.
2. У глибоку миску просійте борошно. Додайте щіпку солі і розпушувач, всипте цукор.
3. Потроху вливайте кави, починаючи перемішувати сухі інгредієнти.
4. Vbeyte яйця, після чого збивайте тісто до однорідності.
5. Додайте розм'якшене вершкове масло. Для аромату в даному випадку використовується також ванільний цукор, але чудово підійдуть кориця або кардамон, наприклад.
6. Змастіть форму маслом, присипте її борошном.
7. Викладіть тісто у форму, випікайте кавовий кекс в домашніх умовах близько 40-55 хвилин, в залежності від розміру форми.
8. Готовий кекс остудіть трохи, а потім акуратно вийміть з форми. Перед подачею можна присипати його цукровою пудрою або полити глазур'ю, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!