Кекс на кефірі з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Кекс на кефірі з вишнею - проста, dobrotnaya, недорога і дуже смачна випічка. Приготувати його можна за 40-45 хвилин і запросити сім'ю до столу. Рідні будуть в захваті!
Ароматний, ніжний, пишний, повітряний кекс на кефірі з вишнею стане відмінним завершенням обіду або вечері. Кефір можете брати будь-якої жирності. Якщо немає розпушувача, то цілком підійде чайна ложка без гірки соди, яку гасити оцтом не потрібно, так як в кефірі є молочна кислота. Зберігайте кекс в посуді з кришкою. Протягом 4-5 днів він збереже свіжість.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Вишня свіжа - 200 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування кексу з вишнею.
У миску розбийте яйця.
Всипте цукор.
Ретельно перемішайте яйця з цукром. Можна збити міксером.
Додайте м'яке вершкове масло.
Влийте кефір.
Всипте борошно і розпушувач.
Добре перемішайте всі інгредієнти тесту. За консистенцією воно повинно бути, як густа сметана.
Вишню помийте і видаліть кісточки.
Викладіть тісто у форму. На тісто викладіть вишню.
Випікайте кекс в духовці, заздалегідь розігрітій до 170-175 градусів 40-45 хвилин.
Дістаньте кекс з форми, охолодіть і подавайте до столу. Приємного чаювання!