Рецепт Кекс на кефірі з вишнею фото

Кекс на кефірі з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Ягоди , Молочні продукти , Кефір , Вишня
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл , На сніданок
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 45 хв.

Кекс на кефірі з вишнею - проста, dobrotnaya, недорога і дуже смачна випічка. Приготувати його можна за 40-45 хвилин і запросити сім'ю до столу. Рідні будуть в захваті!

Опис приготування:

Ароматний, ніжний, пишний, повітряний кекс на кефірі з вишнею стане відмінним завершенням обіду або вечері. Кефір можете брати будь-якої жирності. Якщо немає розпушувача, то цілком підійде чайна ложка без гірки соди, яку гасити оцтом не потрібно, так як в кефірі є молочна кислота. Зберігайте кекс в посуді з кришкою. Протягом 4-5 днів він збереже свіжість.

  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Цукор - 180 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 220 грам
  • Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
  • Вишня свіжа - 200 грам
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування кексу з вишнею.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 2
У миску розбийте яйця.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 3
Всипте цукор.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 4
Ретельно перемішайте яйця з цукром. Можна збити міксером.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 5
Додайте м'яке вершкове масло.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 6
Влийте кефір.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 7
Всипте борошно і розпушувач.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 8
Добре перемішайте всі інгредієнти тесту. За консистенцією воно повинно бути, як густа сметана.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 9
Вишню помийте і видаліть кісточки.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 10
Викладіть тісто у форму. На тісто викладіть вишню.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 11
Випікайте кекс в духовці, заздалегідь розігрітій до 170-175 градусів 40-45 хвилин.
кекс на кефірі з вишнею - фото крок 12
Дістаньте кекс з форми, охолодіть і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти