Кава по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі ілюстрований рецепт приготування кави по-французьки: підбадьорливий напій з невеликою кількістю коньяку зробить ваш день набагато більш приємним!
Кава по-французьки - це відмінне поєднання ароматного і підбадьорливого міцної кави з коньяком. Відмінна риса - додавання морської солі, яку ми прогріваємо разом з кавою, а потім варимо. Також для приготування кави по-французьки нам буде потрібно хороший коньяк з багатим і ароматним букетом. Про користь чи шкоду такого напою судити лікарям, я лише скажу, що навіть з ранку чашка такого напою - це заряд гарного настрою!
- Кава - 3 чайних ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Сіль морська - За смаком
Отже, підготуйте необхідні інгредієнти і то, в чому будете варити каву. Я це традиційно роблю в турці.
Спочатку насипте в турку каву і сіль морську (на кінчику ножа). Прогрійте злегка на вогні, потім влийте воду (обов'язково холодну). На маленькому вогні варіть до підняття піни, потім відставте турку. Як піна западе, поверніть турку знову на вогонь, знову дочекайтеся піни і відставте. В цілому - рази два повторіть процедуру. Потім приберіть каву з вогню остаточно.
Чашку для кави прогрійте за допомогою гарячої води, тільки потім налийте коньяк. Кава вже не окріп, остил, але ще гарячий. Тепер його можна теж вилити в чашку.
Готова кава по-французьки подавайте з печивом, в ідеалі - з безе. Смачного!
Готова кава по-французьки подавайте з печивом, в ідеалі - з безе. Смачного!