Рецепт Кава по-французьки фото

Кава по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Яйця , Желатин
Пісні страви , Веганські страви
На сніданок
Напої , Кава
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 15 хв.

Пропоную вашій увазі ілюстрований рецепт приготування кави по-французьки: підбадьорливий напій з невеликою кількістю коньяку зробить ваш день набагато більш приємним!

Опис приготування:

Кава по-французьки - це відмінне поєднання ароматного і підбадьорливого міцної кави з коньяком. Відмінна риса - додавання морської солі, яку ми прогріваємо разом з кавою, а потім варимо. Також для приготування кави по-французьки нам буде потрібно хороший коньяк з багатим і ароматним букетом. Про користь чи шкоду такого напою судити лікарям, я лише скажу, що навіть з ранку чашка такого напою - це заряд гарного настрою!

  • Кава - 3 чайних ложки
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Сіль морська - За смаком
кава по-французьки - фото крок 1
Отже, підготуйте необхідні інгредієнти і то, в чому будете варити каву. Я це традиційно роблю в турці.
кава по-французьки - фото крок 2
Спочатку насипте в турку каву і сіль морську (на кінчику ножа). Прогрійте злегка на вогні, потім влийте воду (обов'язково холодну). На маленькому вогні варіть до підняття піни, потім відставте турку. Як піна западе, поверніть турку знову на вогонь, знову дочекайтеся піни і відставте. В цілому - рази два повторіть процедуру. Потім приберіть каву з вогню остаточно.
кава по-французьки - фото крок 3
Чашку для кави прогрійте за допомогою гарячої води, тільки потім налийте коньяк. Кава вже не окріп, остил, але ще гарячий. Тепер його можна теж вилити в чашку.
Готова кава по-французьки подавайте з печивом, в ідеалі - з безе. Смачного!

Схожі рецепти