Кава афогато
(покроковий рецепт з фото)
Підбадьорливий і прохолодний кавовий десерт з морозивом - це незамінний в літню спеку блюдо. Показую і розповідаю, як приготувати каву афогато самостійно в домашніх умовах! запам'ятовуйте!
Афогато часто готується з ванільного морозива і еспрессо. Для приготування кави афогато знадобиться міцну каву, трохи лікеру на ваш смак (щоб зробити напій більш бадьорить), а також справжній пломбір. Особливо хороший афогато виходить з домашнім густим і жирним морозивом. Можете замість горіхового лікеру додати бейліс або бренді. Майте на увазі, що афогато не п'ють, а їдять чайною ложкою.
- Кава - 4 Ст. Ложки
- Окріп - 1, 5 склянки
- Горіховий лікер - 4 Ст. Ложки
- Морозиво - 4-8 Ст. Ложок
Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Заваріть каву.
Поки кава заварюється, дістаньте морозиво, дайте йому злегка підтанути. У афогато не потрібно класти тверде морозиво прямо з морозильної камери.
У готовий гарячий кави додайте горіховий лікер.
Розкладіть кульки морозива по чашках або піалах, налийте зверху кави.
Розкладіть кульки морозива по чашках або піалах, налийте зверху кави.
От і все, афогато готовий!
Подавайте, поки кава ще гарячий, а морозиво не повністю розтануло.
Смачного!
Подавайте, поки кава ще гарячий, а морозиво не повністю розтануло.
Смачного!