Каша з ячменю
(покроковий рецепт з фото)
Каша з ячменю дуже корисна для здоров'я. Її можна їсти вранці на сніданок, вона зарядить вас необхідною енергією на весь день. А можна подавати кашу як гарнір на обід або вечерю.
Хочете побалувати своїх рідних смачною кашкою? Тоді приготуйте її з ячменю. Такий гарнір виходить ситним і ніжним. У кашу можна додати трохи молока і цукру, в такому вигляді вона точно сподобається дітям. Щоб дізнатися, як приготувати кашу з ячменю, читайте цей рецепт.
- Крупи ячмінні - 2 склянки
- Вода гаряча - 4 склянки
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Переберія ячмінну крупу, щоб в ній не залишилося будь-яких домішок. Потім всипте її в казанок або в каструльку. Після цього промийте крупу в декількох водах.
Перекладіть крупу в казанок, в якому плануєте готувати кашу. Закип'ятіть чайник і залийте крупу окропом.
Поставте казанок або каструлю на плиту і доведіть вміст до кипіння. Влийте в ємність рослинне масло і посоліть за смаком.
Зменшіть вогонь і накрийте кашу кришкою. Варіть її близько півгодини, поки рідина не википить, а каша не стане м'якою. В кінці можна додати вершкове масло за бажанням.