Домашнє пиво з ячменю
(покроковий рецепт з фото)
Вважається, що найсмачніше пиво - це зроблене з ячменю. Ну що ж, у вас є чудовий шанс перевірити це самостійно, приготувавши смачне пиво з ячменю в домашніх умовах.
На перший погляд рецепт приготування домашнього пива з ячменю може деяким здатися трохи складним, але повірте мені, як тільки ви приступите до справи, все виявиться набагато простіше, ніж здавалося. Що стосується самого пива і його смаку, то як людина, який перепробував, напевно, всі види домашнього пива, сміливо можу сказати, що домашній варіант має набагато більш м'яким і насиченим смаків. А якщо додати до цього той факт, що готується воно з натуральних інгредієнтів, то тут навіть і порівнювати нічого. Для всіх, хто зацікавився і захотів самостійно приготувати цей чудовий напій, я розповім, як зробити домашнє пиво з ячменю.
1) Ячмінні зерна перекладаємо в дволітрову банку і заливаємо водою. Ми залишаємо на 2 дня і не забуваємо двічі в день міняти воду.
2) Потім нам необхідно злити воду і пророщувати зерно 3-4 діб, перевертаючи двічі в день.
3) Коли паростки відросте до 1, 5 см, нам необхідно просушити його. Для цього ми розстеляємо його тонким шаром і сушимо природному способом протягом доби, потім треба просушити його в сушарці при температурі 75-80 градусів.
4) Позбувшись від паростків, ми подрібнюємо зерна в кавомолці. Заливаємо гарячою водою (1, 5 літра води, температура - 75 градусів) і наполягаємо протягом години. Потів воду зливаємо в інший посуд, нам вона ще стане в нагоді.
5) Додаємо в солод білі і чорні сухарі (у мене вийшла в цілому звичайна буханка) і заливаємо ще 4 літрами окропу і також протягом години наполягаємо.
6) Зціджуємо другий настій і змішуємо його з першим. Ми залишаємо на півгодинки і потім кип'ятимо 20 хвилин на повільному вогні. Додаємо хміль і варимо ще 10 хвилин.
7) Коли настій охолоне, ми ще раз його проціджуємо, додаємо дріжджі і цукор, гарненько розмішуємо. Ставимо в прохолодне місце на 3 доби для бродіння.
8) Потім розливаємо пиво по пляшках і, щільно закривши, ставимо в підвал на 2 тижні.
Готово! Через два тижні можна дегустувати. Хай щастить!
- Вода - 5, 5 L
- Зерна ячменю - 600 грам
- Хміль - 5-6 склянок
- Дріжджі - 50 грам(Пол спичечного коробка)
- Цукор - 1 Склянка
- Білі і чорні сухарі- - За смаком
1) Ячмінні зерна перекладаємо в дволітрову банку і заливаємо водою. Ми залишаємо на 2 дня і не забуваємо двічі в день міняти воду.
2) Потім нам необхідно злити воду і пророщувати зерно 3-4 діб, перевертаючи двічі в день.
3) Коли паростки відросте до 1, 5 см, нам необхідно просушити його. Для цього ми розстеляємо його тонким шаром і сушимо природному способом протягом доби, потім треба просушити його в сушарці при температурі 75-80 градусів.
4) Позбувшись від паростків, ми подрібнюємо зерна в кавомолці. Заливаємо гарячою водою (1, 5 літра води, температура - 75 градусів) і наполягаємо протягом години. Потів воду зливаємо в інший посуд, нам вона ще стане в нагоді.
5) Додаємо в солод білі і чорні сухарі (у мене вийшла в цілому звичайна буханка) і заливаємо ще 4 літрами окропу і також протягом години наполягаємо.
6) Зціджуємо другий настій і змішуємо його з першим. Ми залишаємо на півгодинки і потім кип'ятимо 20 хвилин на повільному вогні. Додаємо хміль і варимо ще 10 хвилин.
7) Коли настій охолоне, ми ще раз його проціджуємо, додаємо дріжджі і цукор, гарненько розмішуємо. Ставимо в прохолодне місце на 3 доби для бродіння.
8) Потім розливаємо пиво по пляшках і, щільно закривши, ставимо в підвал на 2 тижні.
Готово! Через два тижні можна дегустувати. Хай щастить!