Брага з ячменю
(покроковий рецепт з фото)
Нижче я розповім про те, як приготувати брагу з ячменю. Це досить популярний рецепт, можна сказати класичний. Давайте разом розберемося в ньому. Ніколи не знаєш, коли таке знання стане в нагоді.
На основі даної браги роблять самогон або віскі. Відтінок у напою виходить солодкуватий, але одночасно різкий. Думаю, він припаде до смаку багатьом шанувальникам алкогольних напоїв. Його точно варто спробувати приготувати. Тим більше, що інгредієнти використовуються самі прості і доступні.
- Ячмінь дрібного помелу - 4 кілограма
- Вода - 12 літрів
- Ферменти альфаамілаза і глюкоамілаза - За смаком
- Дріжджі пресовані - 150 грам
У великій тарі закип'ятіть воду. Всипте в неї крупу, помішуйте великим міксером (наприклад, будівельним). Вимкніть вогонь, дочекайтеся, поки маса не стане однорідною. Потім обмотайте тару ковдрою і залиште на 2 години в теплому місці.
Через цей час додайте ферменти з розрахунку альфаамілазу 3 мл 1 кг, а глюкоамилазу 1:1. Змішайте все обережно, постійно заважаючи. Другий фермент додавайте, як тільки крупа охолоне до 65 градусів. Потім знову загорніть ємність в ковдру і залиште в теплому місці на годину.
Після цього спробуйте суміш. Якщо вона солодка, охолоджуватися до EE 30 градусів. Дріжджі замочіть на 15 хвилин в теплій воді 1:10, а потім додайте до крупі і перемішайте.
Приблизно через 5 днів брага буде готова. Помішуйте її 3 рази в день і весь цей час тримайте при температурі 25 градусів.