Квас з ячменю
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати хороший і корисний напій на кожен день - приготуйте квас. Натуральний ячмінний квас, виходить в результаті бродіння, має гарний світлий відтінок і підбадьорливий смак!
У домашніх умовах дуже легко приготувати квас з ячменю. За великим рахунком, приготувавши його один раз, квас можна робити все літо, лише доливаючи свіжу воду і засипаючи цукор. Дуже часто ячмінний квас використовують, як основу для окрошки. Спробуйте і ви, адже це смачно і корисно!
- Ячмінь - За смаком (півлітрова банка)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вода - 3 L
Ячмінь ретельно промийте, потім засипте в 3х літрову банку, додайте цукор і залийте все холодною і чистою водою.
Банку залишаємо в теплому місці на 4 годину, для процедури бродіння. Можна наполягати і довше - це безпосередньо впливає на смак квасу. Чим довше бродить - то все більше і кислі буде напій.
Готовий квас процідіть і розлийте в ємності, де він буде зберігається. Зберігати потрібно в холодильнику.
Будьте здорові!