Рецепт Квас з ячменю фото

Квас з ячменю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Ячмінна крупа
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На природу
Напої , Квас
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Хочете приготувати хороший і корисний напій на кожен день - приготуйте квас. Натуральний ячмінний квас, виходить в результаті бродіння, має гарний світлий відтінок і підбадьорливий смак!

Опис приготування:

У домашніх умовах дуже легко приготувати квас з ячменю. За великим рахунком, приготувавши його один раз, квас можна робити все літо, лише доливаючи свіжу воду і засипаючи цукор. Дуже часто ячмінний квас використовують, як основу для окрошки. Спробуйте і ви, адже це смачно і корисно!

  • Ячмінь - За смаком (півлітрова банка)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 3 L
квас з ячменю - фото крок 1
Ячмінь ретельно промийте, потім засипте в 3х літрову банку, додайте цукор і залийте все холодною і чистою водою.
квас з ячменю - фото крок 2
Банку залишаємо в теплому місці на 4 годину, для процедури бродіння. Можна наполягати і довше - це безпосередньо впливає на смак квасу. Чим довше бродить - то все більше і кислі буде напій.
квас з ячменю - фото крок 3
Готовий квас процідіть і розлийте в ємності, де він буде зберігається. Зберігати потрібно в холодильнику.
квас з ячменю - фото крок 4
Будьте здорові!

Схожі рецепти