Каша-розмазня з гречки
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам запропонувати простий рецепт, як приготувати кашу-розмазню з гречки на молоці. Приготувати її можна як на плиті, так і в мультиварці. Ідеальний варіант сніданку для дітей і дорослих.
Відразу хочу вам сказати, що каша-розмазня з гречки вийде набагато смачніше саме в мультиварці. До того ж вам не потрібно буде стежити за процесом і турбується про те, що молоко "втече" . Якщо ви готуєте на плиті, то сміливо можете використовувати молоко з водою навпіл.
Смачного!
- Гречка - 0.5 склянки
- Молоко - 3.5-4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 щіпка (по бажанню)
1
З самим процесом все донезмоги просто. Крупу насамперед промийте кілька разів під проточною водою.
2
Викладіть її на дно чаші мультиварки. Додайте трохи солі і цукру за смаком. Я рекомендую при варінні додати трохи цукру, а вже готову кашу можна буде підсолодити сильніше.
3
Для аромату всипте дрібку ваніліну або кориці, наприклад.
4
Влейте молоко. Саме завдяки досить великій кількості молока каша вийде "розмазень" .
5
Закрийте кришку і встановіть режим "каша на молоці" або його аналог, який є у вашій мультиварці. Час залежить від конкретної моделі і потужності техніки. В середньому процес займає від 20 до 40 хвилин.
6
Ось такий простий варіант. Після приготування залиште кашу в чаші ще хвилин на 10. Перед подачею можете доповнити кашу шматочком вершкового масла.