Рецепт Каша із зеленої гречки фото

Каша із зеленої гречки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гречка
Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви , Гарніри , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Замість приїлася гречки приготуйте кашу із зеленої гречки. Така каша корисна подвійно, т.К. В зеленій гречці содержется більше вітамінів і корисних речовин. Так що дивіться і запам'ятовуйте рецепт!

Опис приготування:

Зелена гречка набагато корисніше звичайної крупи. А подавати готову кашу ви можете з сухофруктами або овочами. Можете робити її більш солодкою або навпаки - солоненьке. Для приготування каші із зеленої гречки знадобиться запастися часом, крупу варто заздалегідь замочити. До речі, ви можете спробувати прорости гречку, для цього її треба залити водою і почекати близько 12 годин, щоб вона проросла самостійно. Але можна гречку і просто так відварити.

1. Отже, гречку ми промили і замочили на ніч (можна на пару годин, якщо часу немає).

2. Потім крупу промийте. Деякі не промивають її, але тоді слизу утворюється багато, заздалегідь попереджаю, тому краще все-таки промити.

3. Тепер ви можете відразу приступити до варіння каші: залийте знову гречку водою, вона повинна крупу покривати висотою в палець. Посоліть за смаком і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, а потім відразу вимкніть вогонь і просто дайте настоятися гречці (хвилин 20).

Готову кашу із зеленої гречки подавати можна з медом і сухофруктами, оливковою олією і спеціями. Смачного!


  • Зелена гречка - 120 грам
  • Спеції - За смаком
  • Вода - 250-350 мілілітрів
Зелена гречка набагато корисніше звичайної крупи. А подавати готову кашу ви можете з сухофруктами або овочами. Можете робити її більш солодкою або навпаки - солоненьке. Для приготування каші із зеленої гречки знадобиться запастися часом, крупу варто заздалегідь замочити. До речі, ви можете спробувати прорости гречку, для цього її треба залити водою і почекати близько 12 годин, щоб вона проросла самостійно. Але можна гречку і просто так відварити.

1. Отже, гречку ми промили і замочили на ніч (можна на пару годин, якщо часу немає).

2. Потім крупу промийте. Деякі не промивають її, але тоді слизу утворюється багато, заздалегідь попереджаю, тому краще все-таки промити.

3. Тепер ви можете відразу приступити до варіння каші: залийте знову гречку водою, вона повинна крупу покривати висотою в палець. Посоліть за смаком і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, а потім відразу вимкніть вогонь і просто дайте настоятися гречці (хвилин 20).

Готову кашу із зеленої гречки подавати можна з медом і сухофруктами, оливковою олією і спеціями. Смачного!

Схожі рецепти