Рецепт Котлети із зеленої гречки фото

Котлети із зеленої гречки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Додайте собі в скарбничку корисних рецептів смачні котлети із зеленої гречки. Їх можна готувати у піст або для тих, хто дотримується дієти. Це дуже просте, але не менше ситне блюдо!

Якщо ви прихильник сироїдіння, тоді такі котлети найкраще сушити в дегідратором годин 9-11. Але я вважаю за краще їх підсмажити або (ще варіант) запекти. Для приготування котлет із зеленої гречки нам знадобиться пророщена гречка, одна велика або дві середні морквини, кабачок, можете за смаком додати спецій.

1. Морквину натріть на дрібній тертці, кабачок натріть на крупній тертці.

2. Часник порізати дрібно.

3. Гречку зелену викладіть в чашу блендера, додайте моркву, кабачок, сіль, часник, подрібніть все в фарш.

4. Також в блендері (або в кавомолці) подрібніть насіння соняшникове і лляні.

5. Додайте подрібнені насіння в основний фарш, все перемішайте.

6. Обваляйте кожну котлетку або в панірувальних сухарях, або в борошні, а потім - в неподрібнених соняшникових насінні.

7. Котлети із зеленої гречки ви можете запекти в духовці (хвилин 25 при 180 градусах), підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору або висушити в дегідратором.

Готові котлети із зеленої гречки подавайте з зеленню і свіжими овочами. Смачного!


  • Зелена гречка - 200 грам
  • Морквина - 1-2 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Морська сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Кабачок - 1 штука
  • Соняшникове насіння - 100 грам
  • Лляне насіння - 50 грам
Якщо ви прихильник сироїдіння, тоді такі котлети найкраще сушити в дегідратором годин 9-11. Але я вважаю за краще їх підсмажити або (ще варіант) запекти. Для приготування котлет із зеленої гречки нам знадобиться пророщена гречка, одна велика або дві середні морквини, кабачок, можете за смаком додати спецій.

1. Морквину натріть на дрібній тертці, кабачок натріть на крупній тертці.

2. Часник порізати дрібно.

3. Гречку зелену викладіть в чашу блендера, додайте моркву, кабачок, сіль, часник, подрібніть все в фарш.

4. Також в блендері (або в кавомолці) подрібніть насіння соняшникове і лляні.

5. Додайте подрібнені насіння в основний фарш, все перемішайте.

6. Обваляйте кожну котлетку або в панірувальних сухарях, або в борошні, а потім - в неподрібнених соняшникових насінні.

7. Котлети із зеленої гречки ви можете запекти в духовці (хвилин 25 при 180 градусах), підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору або висушити в дегідратором.

Готові котлети із зеленої гречки подавайте з зеленню і свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти