Рецепт Рисова каша-розмазня на молоці фото

Рисова каша-розмазня на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На сніданок
Гарячі страви, Каші

Смачну рисову кашу-розмазню на молоці можна готувати різними способами. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як максимально зручно приготувати корисну рисову кашу на молоці для ваших домочадців.

Цей простий рецепт рисової каші-розмазня на молоці дуже легко повторити під час готування на своїй кухні. Все досить демократично. Каша виходить дуже смачною і поживною. Після того, як її знімете з вогню, можна поставити кашу ненадовго в духовку і потримати там кілька хвилин. За цей час вона ще більше разомлеет і стане ще ніжніше.

  • Мал - 1 Склянка
  • Молоко - 4 склянки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Жовток - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
рисова каша-розмазня на молоці - фото крок 1
1. Промийте теплою водою рисову крупу. Залежно від сорту рису можна промити двічі.
рисова каша-розмазня на молоці - фото крок 2
2. Закип'ятіть воду, взявши її в співвідношенні 2 частини води на 1 частина рисової крупи. Засипте рис в окріп. Періодично розмішуйте. Через 10 хвилин рис буде готовий.
рисова каша-розмазня на молоці - фото крок 3
3. Злийте рідину через сито. Якщо утворилися грудочки, то слід промити кашу кип'яченої, але теплою водою.
рисова каша-розмазня на молоці - фото крок 4
4. У підігріте молоко перекладіть відварений рис. Перемішайте. Варіть на слабкому вогні. Каша повинна нудитися протягом 20 хвилин. Не забувайте помішувати.
рисова каша-розмазня на молоці - фото крок 5
5. Додайте сіль, цукор (за смаком). Після цього вимкніть. Накрийте кришкою.
рисова каша-розмазня на молоці - фото крок 6
6. Каструлю з молочною кашею укутайте махровим рушником. Залиште її в такому вигляді хвилин на 15.
рисова каша-розмазня на молоці - фото крок 7
7. Все готово. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати рисову кашу-розмазню на молоці, спробуйте зварити її будинку на своїй кухні. Вашим домочадцям вона дуже сподобається, особливо якщо подавати її з вершковим маслом і присипати додатково цукром (для тих, хто любить солодша). Смачного!

Схожі рецепти