Рисова каша-розмазня на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Смачну рисову кашу-розмазню на молоці можна готувати різними способами. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як максимально зручно приготувати корисну рисову кашу на молоці для ваших домочадців.
Цей простий рецепт рисової каші-розмазня на молоці дуже легко повторити під час готування на своїй кухні. Все досить демократично. Каша виходить дуже смачною і поживною. Після того, як її знімете з вогню, можна поставити кашу ненадовго в духовку і потримати там кілька хвилин. За цей час вона ще більше разомлеет і стане ще ніжніше.
- Мал - 1 Склянка
- Молоко - 4 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Промийте теплою водою рисову крупу. Залежно від сорту рису можна промити двічі.
2. Закип'ятіть воду, взявши її в співвідношенні 2 частини води на 1 частина рисової крупи. Засипте рис в окріп. Періодично розмішуйте. Через 10 хвилин рис буде готовий.
3. Злийте рідину через сито. Якщо утворилися грудочки, то слід промити кашу кип'яченої, але теплою водою.
4. У підігріте молоко перекладіть відварений рис. Перемішайте. Варіть на слабкому вогні. Каша повинна нудитися протягом 20 хвилин. Не забувайте помішувати.
5. Додайте сіль, цукор (за смаком). Після цього вимкніть. Накрийте кришкою.
6. Каструлю з молочною кашею укутайте махровим рушником. Залиште її в такому вигляді хвилин на 15.
7. Все готово. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати рисову кашу-розмазню на молоці, спробуйте зварити її будинку на своїй кухні. Вашим домочадцям вона дуже сподобається, особливо якщо подавати її з вершковим маслом і присипати додатково цукром (для тих, хто любить солодша). Смачного!