Пшоно-рисова каша на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите молочні каші і завжди готові до експериментів на кухні, тоді не проходите мимо! Я хочу поділитися з вами чудовим рецептом, який припаде до смаку і дорослим, і малюкам.
Перед вами чудова ідея, як приготувати пшоняну-рисову кашу на молоці з гарбузом, яка чудово підійде для сніданку або полудня. Якщо ви не великий шанувальник гарбуза, то її можна замінити улюбленими сухофруктами, наприклад. До речі, зварити таку кашку можна не тільки на плиті, але і в мультиварці. Спробуйте обов'язково!
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Пшоно - 1/3 склянки
- Мал - 1/3 склянки
- Гарбуз - 200 грам
- Цукор - 1.5-2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Ось такий набір інгредієнтів ми будемо використовувати.
2. Мал з пшоном промийте під проточною водою. Посли викладіть в глибоку миску і залийте гарячою водою. Залиште на 10-15 хвилин.
3. Вимийте, обсушити і очистіть гарбуз. Наріжте м'якоть невеликими кубиками.
4. У каструлі розтопіть вершкове масло. Викладіть в масло гарбуз, додайте цукор. На середньому вогні обсмажуйте гарбуз 5-7 хвилин, акуратно помішуючи.
5. Додайте трохи води, залиште ще хвилин на 5. Нехай гарбуз нудиться на повільному вогні, можна накрити кришкою каструлю.
6. Тепер можна всипати рис з пшоном (попередньо позбувшись від рідини), влити молоко. За смаком додайте сіль і (по бажанню) ванільний екстракт.
7. Хвилин через 20 зніміть кашу з вогню, під закритою кришкою залиште ще хвилин на 10-15, щоб вона настоялась. Смачного!