Рецепт Пшоно-рисова каша на молоці фото

Пшоно-рисова каша на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Мал , Пшоно і пшениця
ПП рецепти
Для дітей , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Якщо ви любите молочні каші і завжди готові до експериментів на кухні, тоді не проходите мимо! Я хочу поділитися з вами чудовим рецептом, який припаде до смаку і дорослим, і малюкам.

Опис приготування:

Перед вами чудова ідея, як приготувати пшоняну-рисову кашу на молоці з гарбузом, яка чудово підійде для сніданку або полудня. Якщо ви не великий шанувальник гарбуза, то її можна замінити улюбленими сухофруктами, наприклад. До речі, зварити таку кашку можна не тільки на плиті, але і в мультиварці. Спробуйте обов'язково!

  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Пшоно - 1/3 склянки
  • Мал - 1/3 склянки
  • Гарбуз - 200 грам
  • Цукор - 1.5-2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
пшоно-рисова каша на молоці - фото крок 1
1. Ось такий набір інгредієнтів ми будемо використовувати.
пшоно-рисова каша на молоці - фото крок 2
2. Мал з пшоном промийте під проточною водою. Посли викладіть в глибоку миску і залийте гарячою водою. Залиште на 10-15 хвилин.
пшоно-рисова каша на молоці - фото крок 3
3. Вимийте, обсушити і очистіть гарбуз. Наріжте м'якоть невеликими кубиками.
пшоно-рисова каша на молоці - фото крок 4
4. У каструлі розтопіть вершкове масло. Викладіть в масло гарбуз, додайте цукор. На середньому вогні обсмажуйте гарбуз 5-7 хвилин, акуратно помішуючи.
пшоно-рисова каша на молоці - фото крок 5
5. Додайте трохи води, залиште ще хвилин на 5. Нехай гарбуз нудиться на повільному вогні, можна накрити кришкою каструлю.
пшоно-рисова каша на молоці - фото крок 6
6. Тепер можна всипати рис з пшоном (попередньо позбувшись від рідини), влити молоко. За смаком додайте сіль і (по бажанню) ванільний екстракт.
пшоно-рисова каша на молоці - фото крок 7
7. Хвилин через 20 зніміть кашу з вогню, під закритою кришкою залиште ще хвилин на 10-15, щоб вона настоялась. Смачного!

Схожі рецепти