Пшоно з куркою в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пшоно здавна славиться своїми цілющими властивостями, тому пшоно з куркою в мультиварці за класичним рецептом не тільки смачне, але і неймовірно корисна страва.
Пшоняна каша корисна особливо тим людям, які страждають серцево-судинними захворюваннями. Крім цього, пшоно з куркою в мультиварці - це корисний обід або вечерю, оскільки каша не сприяє відкладенню жиру, а навпаки допомагає вивести шлаки з організму. В мультиварці це блюдо готується швидко і легко.
- Пшоно - 200 грам
- Курка - 600 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штук
- Сіль і спеції - За смаком
1. Для цієї страви я не беру філе. Найкраще підійде курка невеликими шматочками. Наприклад, розрізаний на три частини окіст.
2. Відправляємо курку в чашу мультиварки і вибираємо режим "жарка" або "випічка" . Обов'язково додайте трохи рослинного масла і готуйте до завершення програми. В середині смаження додайте до курки цибулю та моркву, дрібно нарізані.
3. Коли курка буде готова додаємо ретельно вимите пшоно. Я зазвичай мою крупу під проточною водою кілька разів. Відправляємо в чашу спеції і солимо за смаком.
4. Заливаємо водою так, щоб вона на 2-3 сантиметра була вище над рівнем крупи. Виставляємо режим "каша" і чекаємо 40-50 хвилин. Через зазначений час мультиварка завершить роботу програми і пшоно з куркою в мультиварці можна подавати до столу.
5. Перед подачею в кашу можна додати трохи вершкового масла і прикрасити все зеленню.