Рецепт Каша гречана фото

Каша гречана
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гречка
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
Для дітей , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 2
Час приготування: 25 хв.

Рецепт приготування гречаної каші. Якщо приготувати гречану кашу по справжньому старовинному російському рецепту, то думка про її чудовому смаку зміниться назавжди.

Опис приготування:

Гречана каша - це одне з найбільш популярних і улюблених каш, які готували на Русі, і продовжують готувати зараз. Гречану кашу готують з м'ясом, з грибами, можна вживати її з цукром, з маслом, з молоком. Смачно і корисно.

  • Вершкове масло - 0, 5 чайних ложки
  • Гречана крупа - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 2 склянки
каша гречана - фото крок 1
1. Перш ніж варити кашу, гречану крупу добре перебираємо, частинки сміття і дрібні камінчики видаляємо. Потім в холодній воді крупу промиваємо, кілька разів міняємо воду (вона повинна бути чистою). Тепер гречку треба трохи просушити.
каша гречана - фото крок 2
2. Далі висипаємо на сковороду гречку і на середньому вогні її підсмажуємо, постійно помішувати. Обсмажуємо до золотистого кольору.
каша гречана - фото крок 3
3. На невеликому вогні в каструлі з товстим дном і стінками розтоплюємо вершкове масло, потім сюди додаємо гречку і сіль. Все добре перемішуємо (кожна крупинка повинна покритися маслом). Одночасно з цим, в каструлі або чайнику треба закип'ятити воду.
каша гречана - фото крок 4
4. У змішану маслом і сіллю крупу, вливаємо киплячу воду, до мінімуму зменшуємо вогонь.
каша гречана - фото крок 5
5. Щільно накриваємо кришкою каструлю і хвилин п'ятнадцять-двадцять її не відкривати. В основному ця каша готується на пару. Тепер каша готова. Дерев'яною ложкою викладаємо кашу в тарілку, і кладемо в неї вершкове масло. Подаємо гарячої.

Схожі рецепти