Каша гречана
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування гречаної каші. Якщо приготувати гречану кашу по справжньому старовинному російському рецепту, то думка про її чудовому смаку зміниться назавжди.
Гречана каша - це одне з найбільш популярних і улюблених каш, які готували на Русі, і продовжують готувати зараз. Гречану кашу готують з м'ясом, з грибами, можна вживати її з цукром, з маслом, з молоком. Смачно і корисно.
- Вершкове масло - 0, 5 чайних ложки
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 2 склянки
1. Перш ніж варити кашу, гречану крупу добре перебираємо, частинки сміття і дрібні камінчики видаляємо. Потім в холодній воді крупу промиваємо, кілька разів міняємо воду (вона повинна бути чистою). Тепер гречку треба трохи просушити.
2. Далі висипаємо на сковороду гречку і на середньому вогні її підсмажуємо, постійно помішувати. Обсмажуємо до золотистого кольору.
3. На невеликому вогні в каструлі з товстим дном і стінками розтоплюємо вершкове масло, потім сюди додаємо гречку і сіль. Все добре перемішуємо (кожна крупинка повинна покритися маслом). Одночасно з цим, в каструлі або чайнику треба закип'ятити воду.
4. У змішану маслом і сіллю крупу, вливаємо киплячу воду, до мінімуму зменшуємо вогонь.
5. Щільно накриваємо кришкою каструлю і хвилин п'ятнадцять-двадцять її не відкривати. В основному ця каша готується на пару. Тепер каша готова. Дерев'яною ложкою викладаємо кашу в тарілку, і кладемо в неї вершкове масло. Подаємо гарячої.