Рецепт Каша гречана фото

Каша гречана
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
Для дітей, На сніданок
Гарячі страви, Каші

Рецепт приготування гречаної каші. Якщо приготувати гречану кашу по справжньому старовинному російському рецепту, то думка про її чудовому смаку зміниться назавжди.

Гречана каша - це одне з найбільш популярних і улюблених каш, які готували на Русі, і продовжують готувати зараз. Гречану кашу готують з м'ясом, з грибами, можна вживати її з цукром, з маслом, з молоком. Смачно і корисно.

  • Вершкове масло - 0, 5 чайних ложки
  • Гречана крупа - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 2 склянки
каша гречана - фото крок 1
1. Перш ніж варити кашу, гречану крупу добре перебираємо, частинки сміття і дрібні камінчики видаляємо. Потім в холодній воді крупу промиваємо, кілька разів міняємо воду (вона повинна бути чистою). Тепер гречку треба трохи просушити.
каша гречана - фото крок 2
2. Далі висипаємо на сковороду гречку і на середньому вогні її підсмажуємо, постійно помішувати. Обсмажуємо до золотистого кольору.
каша гречана - фото крок 3
3. На невеликому вогні в каструлі з товстим дном і стінками розтоплюємо вершкове масло, потім сюди додаємо гречку і сіль. Все добре перемішуємо (кожна крупинка повинна покритися маслом). Одночасно з цим, в каструлі або чайнику треба закип'ятити воду.
каша гречана - фото крок 4
4. У змішану маслом і сіллю крупу, вливаємо киплячу воду, до мінімуму зменшуємо вогонь.
каша гречана - фото крок 5
5. Щільно накриваємо кришкою каструлю і хвилин п'ятнадцять-двадцять її не відкривати. В основному ця каша готується на пару. Тепер каша готова. Дерев'яною ложкою викладаємо кашу в тарілку, і кладемо в неї вершкове масло. Подаємо гарячої.

Схожі рецепти