Картопляний суп-пюре
(покроковий рецепт з фото)
Картопляний суп-пюре - дуже ситний і пряний. Для його приготування знадобиться курячий бульйон, цибуля, часник, чебрець, сир, вершки і спеції. Що, ще блендер! Готується суп-пюре швидко і просто.
Картопляний суп-пюре порадує любителів картопельки. Бекон можна не додавати. Вершки і сир роблять суп-пюре супер ситним.
- Бекон - 6-8 скибочок
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Чебрець - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Картопля - 6-7 штук
- Сир тертий - 1, 5-2 склянки
- Вершки жирні - 0, 5 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Зелена цибуля - - За смаком
1. Наріжте бекон дрібними кубиками. Обсмажте на середньому вогні. Бекон повинен бути хрустким.
2. Обсмажений бекон викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру.
3. На жиру від бекону до м'якості обсмажте подрібнену цибулю і часник з чебрецем. Додати сіль.
4. Додайте борошно, обсмажте, помішуючи, протягом хвилини. Потім додайте склянку бульйону і тушьте до загустіння.
5. Додайте в сковороду бульйон і доведіть до кипіння. Картопля очистіть, наріжте невеликими кубиками.
6. Картопля викладіть в бульйон. Варіть на середньому вогні до готовності картоплі.
7. Виберіть з супу гілочки чебрецю. Зніміть картопляний суп з вогню і збийте блендером. Додайте вершки і тертий сир. Прогрейте, помішуючи, до розчинення сиру. Щоб кип'ятіння без аргументів. Прикрасьте готовий картопляний суп-пюре беконом і подрібненою зеленою цибулею. Смачного!