Картопляне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний, на мій погляд, гарнір, який із задоволенням їдять і дорослі, і дітки. Підходить і до м'яса, і до риби і може бути поданий з будь-якими овочами. Хочете зробити ідеальне пюре? запам'ятовуйте, як!
Хочу поділитися з вами простим способом, як приготувати картопляне пюре. Воно ніжне і дуже смачне. Вершкове масло і молоко - це найбільш вдалі добавки, яке зроблять його по-справжньому дивним. Важливий нюанс: пюрировать картопля найкраще або товкачем, або міксером. А ось блендер не варто використовувати, адже консистенція буде зовсім не та.
- Картопля - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 1/3 склянки
1. Картопля вимийте, очистіть і наріжте середнього розміру шматочками. Викладіть в каструлю, залийте водою (окропом) і поставте на вогонь. Після закипання підсолити за смаком.
2. Варіть на середньому вогні до м'якості. Після акуратно злийте воду (частина можна зберегти).
3. У каструлю додайте вершкове масло, почніть м'яти картопля.
4. Влийте гаряче молоко, продовжуючи м'яти пюре. Якщо ви любите більш рідку консистенцію, додайте ще трохи води, в якій варили картоплю.
5. За смаком можна додати ще трохи солі. От і все, апетитне картопляне пюре в домашніх умовах готове. Відразу ж подавайте його до столу.