Картопляна запіканка з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Картопляна запіканка з кабачками буде відмінним рішенням для тих, хто вирішив урізноманітнити своє меню. Овочі дуже корисні, особливо, якщо їх не смажити, а запікати. Таке блюдо буде в центрі столу.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати картопляну запіканку з кабачками, то прочитайте цей рецепт. Тут детально описані всі кроки для того, щоб зробити смачне і ситне блюдо. Відмінний варіант для сімейної вечері!
- Картопля - 1 кілограм
- Кабачки - 400 грам
- Сир твердий - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
Кабачки вимийте і очистіть від шкірки. Потім наріжте їх невеликими кубиками або смужками. Краще брати молоді овочі, в яких ще немає великих насіння. Вони готуються швидше і виходять більш ніжними на смак.
Картопля також вимийте і покладіть в каструльку за розміром. Залийте водою і відваріть картоплю до повної готовності. Коли він охолоне, очистіть бульби від шкірки і наріжте такими ж шматочками, як кабачок. Змастіть рослинним маслом форму для запікання, викладіть в неї нарізані овочі шарами.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте якомога дрібніше. Зробити це буде зручно максимально гострим ножем. Для цього рецепта підійде цибулю будь-якого сорту: як ріпчаста, так і будь-який інший на ваш смак.
Ріпчасту цибулю викладіть в сковороду з додаванням невеликої кількості рослинного масла без запаху і обсмажте на повільному вогні до прозорості. Потім перекладіть цибулю в миску. Вбийте до нього курячі яйця і влийте півлітра молока. Ретельно збийте яйця з цибулею і молоком за допомогою віночка.
Залийте отриманою сумішшю овочі у формі для запікання. Будь-який твердий сир на ваш смак натріть на крупній тертці. Посипте їм овочі, рівномірно розподіляючи продукт по поверхні. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Випікайте в ній блюдо до повної готовності сорок п'ять хвилин.