Рецепт Картопляна запіканка з кабачками фото

Картопляна запіканка з кабачками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Кабачок
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Картопляна запіканка з кабачками буде відмінним рішенням для тих, хто вирішив урізноманітнити своє меню. Овочі дуже корисні, особливо, якщо їх не смажити, а запікати. Таке блюдо буде в центрі столу.

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати картопляну запіканку з кабачками, то прочитайте цей рецепт. Тут детально описані всі кроки для того, щоб зробити смачне і ситне блюдо. Відмінний варіант для сімейної вечері!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Кабачки - 400 грам
  • Сир твердий - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
картопляна запіканка з кабачками - фото крок 1
Кабачки вимийте і очистіть від шкірки. Потім наріжте їх невеликими кубиками або смужками. Краще брати молоді овочі, в яких ще немає великих насіння. Вони готуються швидше і виходять більш ніжними на смак.
картопляна запіканка з кабачками - фото крок 2
Картопля також вимийте і покладіть в каструльку за розміром. Залийте водою і відваріть картоплю до повної готовності. Коли він охолоне, очистіть бульби від шкірки і наріжте такими ж шматочками, як кабачок. Змастіть рослинним маслом форму для запікання, викладіть в неї нарізані овочі шарами.
картопляна запіканка з кабачками - фото крок 3
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте якомога дрібніше. Зробити це буде зручно максимально гострим ножем. Для цього рецепта підійде цибулю будь-якого сорту: як ріпчаста, так і будь-який інший на ваш смак.
картопляна запіканка з кабачками - фото крок 4
Ріпчасту цибулю викладіть в сковороду з додаванням невеликої кількості рослинного масла без запаху і обсмажте на повільному вогні до прозорості. Потім перекладіть цибулю в миску. Вбийте до нього курячі яйця і влийте півлітра молока. Ретельно збийте яйця з цибулею і молоком за допомогою віночка.
картопляна запіканка з кабачками - фото крок 5
Залийте отриманою сумішшю овочі у формі для запікання. Будь-який твердий сир на ваш смак натріть на крупній тертці. Посипте їм овочі, рівномірно розподіляючи продукт по поверхні. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Випікайте в ній блюдо до повної готовності сорок п'ять хвилин.

Схожі рецепти