Картопляна запіканка з гарбузом і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Любіть прості, недорогі і апетитні страви? Тоді ось вам ідея, як приготувати картопляну запіканку з гарбузом і сметаною. Чудове поєднання смаків, ніжна заливка і хрустка сирна скоринка.
Зробити таку запіканку в домашніх умовах зовсім нескладно, так що навіть новачок на кухні напевно впорається. Мінімальний набір інгредієнтів робить це блюдо доступним, так що сміливо можна приготувати його на обід або вечерю для всієї родини.
1. Для початку очистіть картопля і наріжте тонкими кружечками.
2. Гарбуз вимийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
3. Підготуйте жароміцних форму, змастіть за допомогою пензлика її рослинним маслом. Викладіть на дно шар картоплі. Зверху - гарбуз.
4. Повторюйте до кінця інгредієнтів. Для заливки з'єднайте сметану з сіллю і спеціями за смаком. Влийте трохи води або молока, ретельно перемішайте і вилийте в форму.
5. Залишилося тільки натерти на тертці сир і присипати їм рясно верх.
Хочу звернути вашу увагу на те, Його користувачі в цю запіканку можна також м'ясний фарш або бекон, наприклад, щоб вийшло повноцінне гаряче блюдо.
6. Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте форму. Запікайте, поки не утвориться апетитна рум'яна кірочка. Перед подачею на стіл остудіть трохи, а потім акуратно наріжте порційними шматочками.
- Картопля - 700 грам
- Гарбуз - 500 грам
- Крем - 250 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Сир - 200 грам
- Спеції - 1 За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Для початку очистіть картопля і наріжте тонкими кружечками.
2. Гарбуз вимийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
3. Підготуйте жароміцних форму, змастіть за допомогою пензлика її рослинним маслом. Викладіть на дно шар картоплі. Зверху - гарбуз.
4. Повторюйте до кінця інгредієнтів. Для заливки з'єднайте сметану з сіллю і спеціями за смаком. Влийте трохи води або молока, ретельно перемішайте і вилийте в форму.
5. Залишилося тільки натерти на тертці сир і присипати їм рясно верх.
Хочу звернути вашу увагу на те, Його користувачі в цю запіканку можна також м'ясний фарш або бекон, наприклад, щоб вийшло повноцінне гаряче блюдо.
6. Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте форму. Запікайте, поки не утвориться апетитна рум'яна кірочка. Перед подачею на стіл остудіть трохи, а потім акуратно наріжте порційними шматочками.