Картопляна запіканка зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт з маминої кулінарної книги, як приготувати картопляну запіканку зі сметаною. Запіканка виходить чарівна, вона дуже ніжна і соковита. Готується досить просто і швидко, спробуйте самі.
Пропоную простий рецепт, як приготувати картопляну запіканку зі сметаною. При приготуванні запіканки картопля можна також посипати будь-якими приправами, чорним меленим перцем, паприкою і т.Д. За бажанням можна в сметану додати кілька зубчиків часнику, пропущеного через прес. А також перед запіканням поверх сметани можна посипати запіканку невеликою кількістю тертого сиру. Подавайте картопляну запіканку до столу гарячою, виклавши на тарілки і прикрасивши гілочками зелені.
- Картопля - 1 кілограм
- Крем - 300-400 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
1. Картопля ретельно промийте під проточною водою, очистіть від шкірки і акуратно наріжте скибочками середньої товщини. Посолити картопля, розітріть її руками так, щоб сіль рівномірно розподілилася.
2. Візьміть форму для запікання, дно змастіть невеликим шматочком вершкового масла. Скибочки картоплі розкладіть рівномірно по формі, схематично вийде щось на зразок черепиці. Коли вся картопля буде розкладена, залийте зверху все сметаною.
3. Надішліть запіканку випікатися в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів (приблизно на 1-1.5 годину). Зверху повинна утворитися рум'яна кірочка. Дістаньте запіканку з духовки, поріжте її і подавайте гарячою до столу. Смачного!