Картопляна запіканка без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Страви без яєць вважаються менш калорійними, тому я часто готую їх без цього інгредієнта, якщо це, звичайно, можливо. І сьогодні я відкрию таємницю, як приготувати картопляну запіканку без яєць!
Я дуже люблю картоплю. Це чудовий овоч, який може швидко наситити і надати енергії. Особливо добре поєднується картопля з сиром. У цьому рецепті, як мені здається, все дуже гармонійно, і відсутність яєць не відчувається.
- Картопля - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Крем - 350-400 мілілітрів
- Твердий сир - 200 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
Сметану з'єднуємо з крохмалем. Насипаємо спеції і сіль на свій смак. Перемішуємо. Форму, в якій будемо запікати, змащуємо маслом.
Картоплю відварюємо і натираємо на тертці. Половину картоплі розподіляємо по змащеній формі. Шар необхідно трохи підсолити.
Морковку чистим, моєму і натираємо дрібно. Кладемо зверху, на картопляний шар. Посипаємо спеціями і тертим сиром.
Заливаємо сметаною заливкою. Накриваємо залишилася частиною картоплі, солимо зовсім трохи. Виливаємо залишки заливки, присипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Температура - 180 градусів.
Чудова картопляна запіканка без яєць готова! Ваші домашні обов'язково оцінять ніжний смак страви і красиву морквяний прошарок. Смачного!