Картопля по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування картоплі по-селянськи - саме так його готують професійні шеф-кухаря в ресторанах.
Картопля по-селянськи - досить простий у приготуванні гарнір, проте виглядає він більш незвично і святково, ніж традиційне картопляне пюре або смажена картопля. Якщо картопля молода, то його можна приготувати за сільським рецептом і є просто зі сметаною - буде фантастично смачно. В принципі, таку картоплю можна подавати і як гарнір до дуже багатьох м'ясних страв.
- Картопля молода - 10 штук
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Пучок кропу - 1 штука
- Гілочка базиліку - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
Всю зелень необхідно добре промити, обсушити на серветці і дрібно-дрібно нарубати. Часник почистити і теж дрібно нарубати.
Молода картопля моєму, але не чистий, потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо близько 15 хвилин після закипання, після чого зливаємо воду, а кожну картоплину розрізаємо на чотири частини.
Подрібнену зелень і часник змішуємо з рослинним маслом. Солимо і гарненько перемішуємо.
Кожну картоплину гарненько вмочити в маринад із зеленню і маслом.
Картопля викладаємо на деко, зверху ще раз поливаємо маринадом і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікати до утворення золотистої скоринки. Готово!