Картопля фрі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто з нас не любить золотистий, хрустка картопля фрі? Однак, готувати його будинку досить важко, а купувати - шкідливо. Що ж робити? відповідь проста - використовувати мультиварку! Читайте рецепт!
Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати картоплю фрі в мультиварці. Картопелька виходить золотава, в міру хрустка і неймовірно смачна. Та й готувати в мультиварці набагато зручніше, ніж на сковороді. (однак, вам варто врахувати, що витрата масла буде значним.) Читайте рецепт картоплі фрі в мультиварці з фото.
- Соняшникова олія - 2 L
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Сіль, перець - - За смаком
Помийте і очистіть картопля від шкірки. Очищену картоплю кладіть у холодну воду.
Якщо ви хочете класичний картопля фрі, то наріжте картоплю брусочками.
Так само можна порізати картопля соломкою (багато хто говорить, що соломка смачніше брусків). Нарізану соломку залиште у воді. Візьміть трохи соломки (на першу партію) і промокніть її серветкою, щоб прибрати зайву воду.
У чашу мультиварки налийте рослинне масло, додайте сіль і спеції. Виберіть режим "випічка" . Як тільки масло нагріється, кладіть в мультиварку картоплю.
Соломку жарьте 3-4 хвилини, брусочки - до 15 хвилин. Як тільки картопля змінить колір, діставайте його шумівкою і викладайте на розстелений паперовий рушник (щоб прибрати зайве масло). Картопля фрі готовий. Смачного!