Капустяний салат з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Дієтологи стверджують, що в раціон на кожен день необхідно додавати свіжі овочі. Вони допомагають засвоїтися з'їденої їжі, особливо жирної. І найчастіше цим овочем у мене виступає капуста.
Мене здивував цей рецепт. У його складі є фрукти, але це не робить його занадто солодким, а скоріше кислим. І відмінно підійшла майонезна заправка, але з деякими змінами. Все це ви дізнаєтеся, якщо подивіться, як приготувати капустяний салат з яблуком, а також морквою, зеленню і цибулею.
- Білокачанна капуста - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Яблуко червоне - 2 штуки
- Петрушка - 2 штуки (гілочка)
- Зелена цибуля - 5 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Майонез - 150-200 мілілітрів
- Винний оцет - 50 мілілітрів
- Мед - 50 мілілітрів
- Макові насіння - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
Зробіть заправку. Змішайте майонез з маком, медом, сіллю, перцем і винним оцтом.
Тонко наріжте капусту. Викладіть її в салатницю і трохи обомніте руками.
А яблуко наріжте соломкою. Влийте до шматочках сік лимона. Перемішайте.
Також наріжте очищену моркву.
Потім дрібно порубати зелений лук і петрушку.
Тепер з'єднайте в салатниці всі нарізані інгредієнти.
До салату додайте заправку, перемішайте і пробуйте. Смачного!