Капустяний пиріг на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете побалувати себе і рідних домашньої несолодкої випічкою, тоді відмінна ідея - це рецепт приготування капустяного пирога на молоці. Доволі швидко, вельми просто і недорого.
Приготувати капустяний пиріг на молоці в домашніх умовах досить просто, з цим рецептом без праці впорається навіть новачок в кулінарії. Завдяки молоку капуста виходить дуже ніжною і соковитою і пиріг в результаті просто чудовий.
- Капуста - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода або розпушувач - 1 щіпка
- Борошно - 120-150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 100 грам(+ майонез, пару столових ложок)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Молоко - 100 мілілітрів
1. Капусту нашаткувати і викласти в глибоку миску. Додати дрібку солі і розім'яти руками, щоб вона була помягче.
2. Жароміцних форму з високими бортами як слід змастити вершковим маслом. Викласти туди капусту рівним шаром. Зверху розподілити вершкове масло невеликими шматочками.
3. Для приготування тіста в цей простий рецепт капустяного пирога на молоці використовується також сметана і майонез. При бажанні можна обмежиться тільки сметаною, наприклад. Отже, вбити в невелику мисочку яйця, додати сметану і майонез.
4. Трохи збити, потім влити молоко і додати розпушувач (якщо використовується в рецепт приготування капустяного пирога на молоці сода, тоді її потрібно погасити). Знову збити.
5. Тепер можна поступово всипати просіяне борошно і замішувати тісто.
6. Тісто не повинно вийти густим, так що борошно всипати поступово.
7. Вилити його на капусту і відправити форму в розігріту духовку.
8. Приблизно через 40 хвилин апетитний і рум'яний капустяний пиріг на молоці в домашніх умовах буде готовий.
9. Його потрібно трохи остудити, а потім акуратно нарізати порційними шматочками і можна пригощатися.