Капустяний борщ
(покроковий рецепт з фото)
На обід раджу взяти на озброєння абсолютно нескладний рецепт приготування капустяного борщу. Ситний, апетитний і дуже смачний, від нього неможливо відірватися.
Перед вами досить простий рецепт капустяного борщу, який при бажанні можна доповнити ще квасолею, спеціями за смаком, а при подачі ще і сметаною, наприклад. Ще одним досить важливим інгредієнтом можна вважати часник, який можна додати в зажарку або порційно в тарілку.
- Яловичий бульйон - 2 L (посолити і поперчити за смаком)
- Цибулина - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Картопля - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Капуста - 300 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Бульйон найкраще зварити на яловичині з кісточкою. Після процідити бульйон, а м'ясо відокремити від кісточки і нарізати невеликими шматочками. Надіслати каструлю з бульйоном знову на вогонь.
2. Очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину. Ще один інгредієнт, який варто використовувати в рецепт приготування капустяного борщу - це корінь петрушки. Це теж нарізати дрібно.
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди овочі. Обсмажити до золотистого кольору.
4. Очистити і натерти на тертці моркву, додати на сковороду. Туди ж відправити томатну пасту або нарізаний помідор. Продовжувати смажити.
5. Зажарку викласти в каструлю.
6. Очистити і нарізати невеликими кубиками картоплю.
7. Викласти картоплю в каструлю і варити до готовності. Тим часом очистити і натерти на тертці буряк. Капустяний борщ в домашніх умовах буде насиченого кольору саме завдяки буряку.
8. Капусту нашаткувати дрібно.
9. Викласти буряк в каструлю за 5-7 хвилин до готовності. Надіслати капусту в каструлю і відразу зняти її з вогню.
10. Ось і весь простий рецепт капустяного борщу. Залишилося доповнити його свіжою подрібненою зеленню і можна подавати до столу.