Капустяні котлети на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не прагнете ви варіант ситного, недорогого і смачного блюда, тоді спробуйте цей рецепт приготування капустяних котлет на кефірі. Неймовірно прості, але дуже апетитні.
Опис приготування:
1. Насамперед потрібно нашаткувати дуже дрібно капусту. Можна використовувати для цього спеціальну терку, щоб капустяні котлети на кефірі в домашніх умовах були більш ніжними.
2. Викласти капусту в глибоку миску, додати дрібку солі і пом'яти руками.
3. Влити кефір і вбити яйце. Ретельно перемішати до однорідності.
4. Додати дрібку перцю при бажанні або інші спеції за смаком.
5. Поступово всипати манну крупу, акуратно перемішуючи.
6. Залишити капусту на 15-20 хвилин.
7. Розігріти сковороду і додати трохи рослинного масла.
8. Змочити трохи руки і сформувати невеликі котлетки. Викладати їх на розігріту сковороду і смажити з двох сторін.
9. Ось і весь рецепт, як приготувати капустяні котлети на кефірі. Вони виходять дуже ніжними і повітряними, буквально таять у роті, та ще й з апетитною рум'яною скоринкою.
Подавати до столу такі котлетки можна з майонезом, сметаною або вершково-часниковим соусом, наприклад. Відмінний варіант швидкого і смачного перекусу.
- Капуста - 300 грам
- Кефір - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Манна крупа - 2-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
2. Викласти капусту в глибоку миску, додати дрібку солі і пом'яти руками.
3. Влити кефір і вбити яйце. Ретельно перемішати до однорідності.
4. Додати дрібку перцю при бажанні або інші спеції за смаком.
5. Поступово всипати манну крупу, акуратно перемішуючи.
6. Залишити капусту на 15-20 хвилин.
7. Розігріти сковороду і додати трохи рослинного масла.
8. Змочити трохи руки і сформувати невеликі котлетки. Викладати їх на розігріту сковороду і смажити з двох сторін.
9. Ось і весь рецепт, як приготувати капустяні котлети на кефірі. Вони виходять дуже ніжними і повітряними, буквально таять у роті, та ще й з апетитною рум'яною скоринкою.
Подавати до столу такі котлетки можна з майонезом, сметаною або вершково-часниковим соусом, наприклад. Відмінний варіант швидкого і смачного перекусу.