Рецепт Капустяні котлети на кефірі фото

Капустяні котлети на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Рецепти для схуднення
На вечерю , На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На сніданок
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Якщо не прагнете ви варіант ситного, недорогого і смачного блюда, тоді спробуйте цей рецепт приготування капустяних котлет на кефірі. Неймовірно прості, але дуже апетитні.

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно нашаткувати дуже дрібно капусту. Можна використовувати для цього спеціальну терку, щоб капустяні котлети на кефірі в домашніх умовах були більш ніжними.

2. Викласти капусту в глибоку миску, додати дрібку солі і пом'яти руками.

3. Влити кефір і вбити яйце. Ретельно перемішати до однорідності.

4. Додати дрібку перцю при бажанні або інші спеції за смаком.

5. Поступово всипати манну крупу, акуратно перемішуючи.

6. Залишити капусту на 15-20 хвилин.

7. Розігріти сковороду і додати трохи рослинного масла.

8. Змочити трохи руки і сформувати невеликі котлетки. Викладати їх на розігріту сковороду і смажити з двох сторін.

9. Ось і весь рецепт, як приготувати капустяні котлети на кефірі. Вони виходять дуже ніжними і повітряними, буквально таять у роті, та ще й з апетитною рум'яною скоринкою.

Подавати до столу такі котлетки можна з майонезом, сметаною або вершково-часниковим соусом, наприклад. Відмінний варіант швидкого і смачного перекусу.


  • Капуста - 300 грам
  • Кефір - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Манна крупа - 2-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед потрібно нашаткувати дуже дрібно капусту. Можна використовувати для цього спеціальну терку, щоб капустяні котлети на кефірі в домашніх умовах були більш ніжними.

2. Викласти капусту в глибоку миску, додати дрібку солі і пом'яти руками.

3. Влити кефір і вбити яйце. Ретельно перемішати до однорідності.

4. Додати дрібку перцю при бажанні або інші спеції за смаком.

5. Поступово всипати манну крупу, акуратно перемішуючи.

6. Залишити капусту на 15-20 хвилин.

7. Розігріти сковороду і додати трохи рослинного масла.

8. Змочити трохи руки і сформувати невеликі котлетки. Викладати їх на розігріту сковороду і смажити з двох сторін.

9. Ось і весь рецепт, як приготувати капустяні котлети на кефірі. Вони виходять дуже ніжними і повітряними, буквально таять у роті, та ще й з апетитною рум'яною скоринкою.

Подавати до столу такі котлетки можна з майонезом, сметаною або вершково-часниковим соусом, наприклад. Відмінний варіант швидкого і смачного перекусу.

Схожі рецепти