Капуста зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим нагодувати сім'ю так, щоб було смачно і корисно? Пропоную досить простий варіант - рецепт приготування капусти зі свининою, тушкованою в томатному соусі.
Простий рецепт капусти зі свининою - це відмінний варіант для обіду або вечері. Можна додатково приготувати до страви гарнір або обійтися без нього. Це смачно, досить ситно і корисно.
- Свинина - 300-350 грам
- Капуста - 0.5 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок (або томатний соус)
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно вимити, очистити від зайвих плівок (якщо такі є) м'ясо і нарізати невеликими шматочками. На сковороду налити трохи олії і відправити туди м'ясо. На досить сильному вогні обсмажити з усіх боків до появи скоринки.
2. Часник очистити і нарізати невеликими кубиками (можна пропустити через прес). При бажанні також можна додати 1 цибулину, нарізану тонкими півкільцями. Надіслати часник на сковороду з м'ясом.
3. За цей час капусту вимити, просушити і нашаткувати.
4. Коли у м'яса з'явиться апетитна скоринка можна додати на сковороду моркву, попередньо вимиту, очищену і натерту на тертці. Рецепт приготування капусти зі свининою також можна доповнити солодким перцем.
5. Далі можна додати на сковороду капусту. Акуратно все перемішати.
6. Посолити і поперчити за смаком. Додати улюблені спеції, лавровий лист і томатну пасту. Можна використовувати домашній томатний соус або подрібнені помідори.
7. Знову все як слід перемішати і влити трохи води. Довести до кипіння і накрити сковорідку кришкою.
8. Капуста зі свининою в домашніх умовах гаситься на невеликому вогні близько 45-65 хвилин, в залежності від розміру шматочків м'яса. Перед подачею можна присипати блюдо подрібненою свіжою зеленню.