Капуста, тушкована з куркою і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, це блюдо з капусти найпопулярніше (після салату з цього ж овоча), адже приготувати його зовсім нескладно. Воно прекрасно підходить і на обід з будь-яким гарніром, і як легку вечерю.
Капуста доступна в будь-який час року, готувати з неї можна все, що завгодно. Але найчастіше ми з неї готуємо або салати, або тушковані гарячі страви. Гасять капусту з різними овочами і з м'ясною складової. Додають і вино, і сік, і фрукти. Я ж хочу розповісти вам, як приготувати капусту, тушковану з куркою і помідорами. Це смачне і легке блюдо можна приготувати на обід і подати його з гарячою відвареною картоплею (мій улюблений варіант). А можна приготувати на вечерю, в цій страві мало калорій, тому талія не постраждає:) готуємо!
- Курка - 500 грам
- Капуста - 700-800 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Помідори - 3 штуки
- Часник - 2-4 зубчиків (по бажанню)
- Зелень кропу, петрушки - 30 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Кмин або вибирає - 0, 5 чайних ложки
- Перець чилі мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Підготуємо всі необхідні нам продукти. Для страви можна брати будь-яку частину курки, можна загасити м'ясо на кісточці, але якщо поспішаємо, краще обрізати м'ясо з кісточок.
М'ясо обрізаємо з кісточки і нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо його на сковороді з ложкою рослинного масла.
Чистий цибулю, нарізаємо його півкільцями і додаємо до обсмаженої курки. Туди ж додаємо зіру, гострий і чорний перець. Обсмажуємо хвилини 3-4.
Чистим морковку, натираємо її на крупній тертці. Додаємо на сковороду ще рослинного масла і морква. Перемішуємо і обсмажуємо хвилини 3.
А тепер додамо дрібно нашатковану капусту і нарізані помідори. Солимо, накриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь під сковорідкою. Коли капуста пустить сік, перемішуємо все. Додаємо дрібно нарізаний часник і зелень, тушкуємо до готовності.