Капуста маринована домашня
(покроковий рецепт з фото)
Любіть прості в приготуванні пікантні закуски? Без них щоденне меню здається занадто прісним. На замітку хочу запропонувати дуже класний спосіб, як приготувати капусту мариновану домашню.
Безпосередній процес підготовки займає зовсім небагато часу, а вже через 2-3 дня можна насолоджуватися неймовірною закускою. Крім використання зазначених інгредієнтів ви завжди можете урізноманітнити маринад іншими улюбленими спеціями. Така капуста чудово підійде не тільки як доповнення до обіду або вечері, але і може бути подана на святковий стіл. Раджу придивитися до цього рецепту!
- Капуста - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцтова есенція - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Запашний перець - 5-7 штук
1. Насамперед вимийте капусту, обсушити, при необхідності видаліть верхні листочки. Розріжте і видаліть качан. Наріжте середніми шматочками.
2. Для приготування маринаду в глибокій мисці з'єднайте кип'ячену охолоджену воду, сіль і цукор, оцет.
3. Додайте рослинне масло. Для аромату покладіть лавровий лист і запашний перець горошком. Все як слід перемішайте.
4. Очистіть часник і подрібніть ножем (можна пропустити через прес). Додайте часник до капусти. Влийте маринад.
5. Накрийте ємність з капустою кришкою або тарілкою, зверху встановіть прес. Ідеальний час маринування - це 3 дня при кімнатній температурі. Але спробувати, що вийшло, можна вже через 48 годин.
6. Чудова закуска, Чи не справедливість? Пригощайтеся!