Качка, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Не так часто на нашому столі можна зустріти птаха, крім курки. Тому, наприклад, м'ясо качки далеко не всі вміють готувати. Але у мене є один нескладний рецепт, який я вам зараз розповім.
У покроковому рецепті нижче ви зможете дізнатися, як приготувати качку, тушковану в сметані. Блюдо виходить святковим. Відмінно підійде для готування на ювілей. М'ясо не дуже вибаглива, тому дотримуйтесь рецептурі - і у вас повинно все вийти. Тільки подавайте качку відразу ж, інакше потім її смакові якості будуть погіршуватися.
- Качка на кістки - 600 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Яблуко - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Бульйон м'ясний - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелень - 0, 5 пучка
М'ясо вимийте, обсушити і наріжте порційними шматками.
Цибулю очистіть, помийте яблуко. Поріжте обидва інгредієнта великими кубиками. Яблуко можна очистити від шкірки.
На рослинному маслі обсмажте качку до золотистої скоринки. Потім додайте до неї цибулю з яблуком і готуйте ще 5 хвилин.
Після цього залийте вміст на сковороді бульйоном і тушкуйте все 12 хвилин. Потім додайте сіль, перець, сметану. Готуйте ще 35 хвилин. Подавайте до столу зі свіжою зеленню.