Кабачок в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Уже самий розпал сезону кабачків, а значить господаркам потрібні нові рецепти з цим овочем. Ось один з них. Він про те, як приготувати кабачок в духовці. Відмінна закуска або гарнір до м'ясного.
Такі кабачки дуже смачно і зручно їсти, умочати в соус. Найбільше на додаток мені подобається часниково-вершковий соус. Це ідеальне поєднання, як і завжди кабачки з часником.
Отже, для сезону кабачків у вас з'явилося нове блюдо. Пробуйте!
- Кабачок - 3-4 штук (або цукіні)
- Пармезан тертий - 120 грам
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Базилік - 0, 5 чайних ложки
- Часниковий порошок - 0, 25 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Зелень подрібнена - 2 Ст. Ложки (петрушка або інша)
З'єднайте тертий сир, всі трави, а також сіль і перець.
Молоді кабачки або цукіні наріжте вздовж на 4 частини або 8 частин в залежності від розміру плодів. Викладіть на деко, збризніть маслом і посипте сумішшю приправ.
Духовку розігрійте до 180 градусів і запечіть кабачки 15 хвилин. Для золотистої скоринки можете потримати їх в духовці ще пару хвилин.