Кабачкова ікра з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкова ікра з майонезом відмінно йде для бутербродів! Вона легко намазується, виходить густий і ароматною. Заготовити кабачкову ікру з майонезом нескладно - розповідаю, як!
Отже, розповідаю як заготовити кабачкову ікру з майонезом в домашніх умовах:
1. Насамперед підготуйте овочі. Помийте, чистий цибулю, морква, кабачки, виріжте серединку болгарського перцю, очистіть від насіння.
2. Поставте на плиту каструлю, налийте води, приправити сіллю. Морква, кабачки і перець наріжте маленькими кубиками і викладіть в каструлю з підсоленою водою. Якщо овочі стали м'якими, значить вони зварилися.
3. Вийміть їх з води і дайте їм охолонути. Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте до золотистої скоринки. Варені овочі і смажену цибулю пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
4. Отриману масу викладіть в каструлю (без води) і варіть на повільному вогні 30-40 хвилин. Потім додайте майонез, томатну пасту і посоліть за смаком. Перемішайте і тушкуйте ще 20-30 хвилин.
Якщо ікра кабачкова з майонезом виходить занадто рідкою, відкрийте кришку і тушкуйте ще 20 хвилин до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Ікра готова! Додайте оцет і закатати в банки, якщо хочете зробити кабачкову ікру з майонезом на зиму. Відкриту баночку тримайте в холодильнику не довше п'яти днів.
Смачного!
- Кабачки - 3 кілограма
- Болгарський перець - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 4 штуки (цибулини середньої величини.)
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 250 мілілітрів
- Сіль - За смаком
1. Насамперед підготуйте овочі. Помийте, чистий цибулю, морква, кабачки, виріжте серединку болгарського перцю, очистіть від насіння.
2. Поставте на плиту каструлю, налийте води, приправити сіллю. Морква, кабачки і перець наріжте маленькими кубиками і викладіть в каструлю з підсоленою водою. Якщо овочі стали м'якими, значить вони зварилися.
3. Вийміть їх з води і дайте їм охолонути. Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте до золотистої скоринки. Варені овочі і смажену цибулю пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері.
4. Отриману масу викладіть в каструлю (без води) і варіть на повільному вогні 30-40 хвилин. Потім додайте майонез, томатну пасту і посоліть за смаком. Перемішайте і тушкуйте ще 20-30 хвилин.
Якщо ікра кабачкова з майонезом виходить занадто рідкою, відкрийте кришку і тушкуйте ще 20 хвилин до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Ікра готова! Додайте оцет і закатати в банки, якщо хочете зробити кабачкову ікру з майонезом на зиму. Відкриту баночку тримайте в холодильнику не довше п'яти днів.
Смачного!