Кабачкова ікра тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована кабачкова ікра набагато корисніше традиційної ікри з обжаркой. Не дивно, адже при такій обробці зберігається ще більше корисних властивостей овочів. Її можна їсти навіть дітям.
Найпростіший спосіб приготування тушкованою кабачкової ікри вимагає всього лише 2 основних інгредієнта: кабачки і томатну пасту. Попередньо бланшірованние кабачки залийте маслом, пастою, додайте спеції і сіль. Залишилося трохи перешкодити - і через півгодини смачна кабачкова ікра буде готова! Відмінно їсти таку ікру і гарячої, і холодної!
- Кабачки - 900-1000 грам
- Рослинна олія - 100 грам
- Густа томатна паста зі спеціями - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Помийте і очистіть від шкірки і насіння кабачки, поріжте їх дрібними шматочками.
Надішліть кабачкову масу в каструлю, залийте її водою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і залиште на 2 хвилини.
Відкиньте кабачки на друшляк і залиште на 10 хвилин, щоб зайва рідина скла.
Перемістіть кабачки у велику глибоку сковороду з товстим дном. Залийте маслом, додайте томатну пасту. Не забудьте посипати сіллю.
Гарненько розмішайте і накрийте кришкою.
Час гасіння - 25-30 хвилин. Не забудьте перемішати овочеву суміш під час цього процесу ще раз. Тушкована кабачкова ікра готова!