Рецепт Кабачкова ікра тушкована фото

Кабачкова ікра тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Заготовки

Тушкована кабачкова ікра набагато корисніше традиційної ікри з обжаркой. Не дивно, адже при такій обробці зберігається ще більше корисних властивостей овочів. Її можна їсти навіть дітям.

Найпростіший спосіб приготування тушкованою кабачкової ікри вимагає всього лише 2 основних інгредієнта: кабачки і томатну пасту. Попередньо бланшірованние кабачки залийте маслом, пастою, додайте спеції і сіль. Залишилося трохи перешкодити - і через півгодини смачна кабачкова ікра буде готова! Відмінно їсти таку ікру і гарячої, і холодної!

  • Кабачки - 900-1000 грам
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Густа томатна паста зі спеціями - 500 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
кабачкова ікра тушкована - фото крок 1
Помийте і очистіть від шкірки і насіння кабачки, поріжте їх дрібними шматочками.
кабачкова ікра тушкована - фото крок 2
Надішліть кабачкову масу в каструлю, залийте її водою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і залиште на 2 хвилини.
кабачкова ікра тушкована - фото крок 3
Відкиньте кабачки на друшляк і залиште на 10 хвилин, щоб зайва рідина скла.
кабачкова ікра тушкована - фото крок 4
Перемістіть кабачки у велику глибоку сковороду з товстим дном. Залийте маслом, додайте томатну пасту. Не забудьте посипати сіллю.
кабачкова ікра тушкована - фото крок 5
Гарненько розмішайте і накрийте кришкою.
кабачкова ікра тушкована - фото крок 6
Час гасіння - 25-30 хвилин. Не забудьте перемішати овочеву суміш під час цього процесу ще раз. Тушкована кабачкова ікра готова!

Схожі рецепти