Кабачки, запечені з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Легке, низькокалорійне, але в той же час ситне блюдо. Якщо Ви стежите за здоровим харчуванням і скучили по овочах - саме час приготувати за класичним рецептом кабачки, запечені з сиром.
Беріть для цього блюда молоді кабачки, оскільки у них тоненька шкірка, яка відмінно підійде для запікання. Не бійтеся фантазувати. Я, наприклад, додала до страви трохи зелені і подала всі на великому блюді з листям салату. Пора овочів, тому можете зробити подушечку з помідор йди запеченої картоплі, які додатково послужать гарніром.
- Кабачок - 2 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Сир - 200 грам
- Зелень - 20 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Часник - 3 зубчики
1. Наріжте кільцями середнього розміру кабачок і просочіть його серветкою до повного висихання.
2. Теж саме зробіть з помідорами. Постарайтеся так, щоб кількість кілець кабачка і помідора було рівним.
3. На цьому етапі можете поекспериментувати. Я приготувала так: виклала кабачок, на нього помідор, зверху сир. І так вийшли окремі "колонки" . У деяких книгах автори пропонують піти іншим шляхом: можна викласти овочі один за одним (як рататуй), зверху промазав майонезом і закривши сирної "шапочкою" . А інші автори пропонують схожу послідовність, тільки перед сирної присипкою вони рекомендують залити все збитими яйцями. Класичний рецепт кабачків запечених з сиром виглядає саме так.
4. В кінці можна посипати страву зеленню і додати часник, поставивши в духову шафу для запікання ще на 5 хвилин.
5. Якщо Ви не любите зелень і часник, то можете використовувати тільки овочі і сир.