Рецепт Кабачки, запечені з сиром фото

Кабачки, запечені з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Легке, низькокалорійне, але в той же час ситне блюдо. Якщо Ви стежите за здоровим харчуванням і скучили по овочах - саме час приготувати за класичним рецептом кабачки, запечені з сиром.

Опис приготування:

Беріть для цього блюда молоді кабачки, оскільки у них тоненька шкірка, яка відмінно підійде для запікання. Не бійтеся фантазувати. Я, наприклад, додала до страви трохи зелені і подала всі на великому блюді з листям салату. Пора овочів, тому можете зробити подушечку з помідор йди запеченої картоплі, які додатково послужать гарніром.


  • Кабачок - 2 штуки
  • Помідори - 3 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Зелень - 20 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Часник - 3 зубчики
кабачки, запечені з сиром - фото крок 1
1. Наріжте кільцями середнього розміру кабачок і просочіть його серветкою до повного висихання.
кабачки, запечені з сиром - фото крок 2
2. Теж саме зробіть з помідорами. Постарайтеся так, щоб кількість кілець кабачка і помідора було рівним.
кабачки, запечені з сиром - фото крок 3
3. На цьому етапі можете поекспериментувати. Я приготувала так: виклала кабачок, на нього помідор, зверху сир. І так вийшли окремі"колонки" . У деяких книгах автори пропонують піти іншим шляхом: можна викласти овочі один за одним (як рататуй), зверху промазав майонезом і закривши сирної"шапочкою" . А інші автори пропонують схожу послідовність, тільки перед сирної присипкою вони рекомендують залити все збитими яйцями. Класичний рецепт кабачків запечених з сиром виглядає саме так.
кабачки, запечені з сиром - фото крок 4
4. В кінці можна посипати страву зеленню і додати часник, поставивши в духову шафу для запікання ще на 5 хвилин.
кабачки, запечені з сиром - фото крок 5
5. Якщо Ви не любите зелень і часник, то можете використовувати тільки овочі і сир.

Схожі рецепти