Рецепт Кабачки з помідорами в духовці фото

Кабачки з помідорами в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Гарячі страви

Коли до нас приходить літо наш стіл відразу прикрашається яскравими фарбами стиглих овочів. Страва, з яким я хочу вас познайомити, не тільки дуже гарне, але і неймовірно смачне.

Раз вже літо зовсім близько, то всім нам пора гарненько продумати меню на найближчі місяці, в якому було б побільше свіжих овочів, і ось спеціально для вас простий рецепт кабачків з помідорами в духовці. Зробити таке блюдо простіше простого, так що ви можете готувати його хоч кожен день, але і для гостей воно відмінно підійде, тому що такі кабачки неймовірно смачні і при цьому досить симпатичні на вигляд. Ви, звичайно, можете додати в цей рецепт якісь ще овочі на свій смак, але навіть в такому варіанті, який пропоную я, смак у страви виходить приголомшливий. Тому, як тільки почнуть заспівати перші свіжі кабачки, обов'язково приготуйте таке блюдо, а мій рецепт кабачків з помідорами в духовці з фото допоможе вам.

  • Кабачок молодий - 4 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Сир - 400 грам
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Зелень свіжа - 30 грам
  • Масло рослинне - За смаком
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, koriandr)
  • Сіль - За смаком
кабачки з помідорами в духовці - фото крок 1
Кабачки промиваємо під водою і нарізаємо кільцями шириною 1-1, 5 см.
кабачки з помідорами в духовці - фото крок 2
У сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо на ньому кабачки з обох боків до золотистого кольору.
кабачки з помідорами в духовці - фото крок 3
Обсмажені кабачки перекладаємо на деко, солимо і посипаємо спеціями.
кабачки з помідорами в духовці - фото крок 4
Зверху викладаємо нарізані півкільцями помідори, їх так само солимо і приправляємо.
кабачки з помідорами в духовці - фото крок 5
Змащуємо все невеликим шаром майонезу.
кабачки з помідорами в духовці - фото крок 6
І посипаємо тертим на крупній тертці сиром. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо півгодини. Потім посипаємо поверхню подрібненою зеленню, збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо ще хвилин 10. Наше блюдо готово, і його можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти