Кабачки з помідорами і сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Слідкуйте за фігурою, лінуйтеся готувати або просто дотримуєтеся здорове харчування? У будь-якому випадку рецепт кабачків з помідорами і сиром в духовці вам сподобається, адже це ідеальне блюдо на будь-який випадок!
Дуже просте блюдо особливо добре виходить зі свіжих кабачків. Для приготування кабачків з помідорами і сиром в духовці нам знадобиться твердий сир (але і з іншими теж смачно виходить, особливо з моцарелою). Помідори повинні бути соковитими, так, звичайно, смачніше буде. Раджу натерти кабачки спеціями, сушеними прованським травами, наприклад.
- Кабачок - 1 штука
- Помідори - 4 штуки
- Сир - 100 грам (твердих сортів)
- Сіль, спеції - За смаком
- Зелень - За смаком (для подачі)
Для приготування страви насамперед нам необхідно вимити кабачки і нарізати їх кружальцями.
Кожен шматочок кабачка посолити і поперчити. Форму для запікання потрібно змастити маслом. Покладіть кабачки в один шар у форму. Можна трошки посолити.
На кожен кабачок укладіть кружечок помідора. Краще підібрати так, щоб діаметр помідора збігався з розміром кабачка. Блюдо буде естетичніше і красивіше. Тут теж можна зовсім небагато посолити і поперчити, наприклад. Але це зовсім не обов'язково.
На великій тертці натріть твердий сир. Викладіть його на кожен шматочок помідора.
Я, наприклад, солила і перчимо блюдо в самому кінці. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте кабачки в духовці близько 10-15 хвилин.