Кабачки з помідорами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви стежите за фігурою, дотримуєтеся правильного харчування або просто втомилися від звичних гарнірів, то мій рецепт, як приготувати кабачки з помідорами і сиром в духовці, вам точно підійде!
Запечені кабачки з помідорами - дуже просте і в той же час дуже ситне і смачне блюдо. Воно відмінно підійде до страв з м'яса (особливо жирним) адже запечені овочі здатні перетворити будь-яку страву в легке і повітряне. Для приготування раджу використовувати наймолодші кабачки, тоді при запіканні вони залишаться такими ж ніжними і соковитими. Цю страву можна готувати і для дітей, навіть однорічні малюки зможуть ласувати запеченими кабачками з помідорами. Єдиний момент: порцію для дітей зробіть з меншою кількістю солі і без спецій.
- Кабачки - 2 штуки
- Помідори - 3-4 штук
- Сир - 100 грам (твердий)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Прованські трави - 1 щіпка
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо використовуєте молоді кабачки, то шкірку можете не очищати, так блюдо буде ще більш апетитним. Досить буде промити овочі в чистій холодній воді.
2. Деко змастіть рослинною олією. Кабачки порізати кружальцями завтовшки близько 5 мм. Викладіть їх на деко в один шар.
3. Помідори також поріжте кружечками. Кожен кружечок помідора покладіть на кружечок кабачка. Посоліть і присипте прованськими травами.
4. Зверху покладіть тертий твердий сир. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
5. Кабачки з помідорами і сиром в духовці готові. Подавайте гарячими!