Кабачки, фаршировані фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки, фаршировані фаршем, - всім відоме блюдо. Варіантів його приготування дуже багато. Кожен має свою родзинку. Я пропоную швидше за все класичний рецепт кабачків з фаршем. Спробуйте!
Класичний рецепт кабачків, фаршированих фаршем, з фото я тут описала. Блюдо виходить дуже соковитим, смачним і досить ситним. Кабачки, фаршировані фаршем, краще їсти прямо з печі. По ідеї це блюдо два в одному і готувати додатково гарнір не треба. Можна взяти побільше зелені і накривати на стіл. Смачного!
- Кабачок - 3-4 штук (середнього розміру)
- Фарш м'ясний - 150-200 грам
- Цибуля - 1 штука (велика)
- Сир - 50-70 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Кабачки помити і нарізати шматочками висотою не вище форми, в якій вони запікаються.
Виймаємо з стовпчиків кабачків м'якоть, щоб вийшли стаканчики. Солимо їх і перчимо трохи.
Готуємо начинку. Цибулю дрібно ріжемо і додаємо до фаршу. Солимо і перчимо. Можна в фарш додати і м'якоть вийняту з кабачків.
У форму, змащену олією ставимо стаканчики кабачків, начинені фаршем і ставимо в духовку 180 градусів приблизно на годину.
Коли кабачки майже готові, посипаємо їх тертим сиром і запікаємо до золотистої скоринки приблизно 20-25 хвилин.
Подаємо гарячими до столу!