Кабачки, фаршировані фаршем та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Починаючи з весни і до самої осені, коли на прилавках з'являються свіжі кабачки, таке блюдо готують практично всі. Це не дивно, адже кабачки, фаршировані фаршем та сиром, дуже смачні.
Чи знаєте ви, як приготувати кабачки, фаршировані фаршем та сиром, якщо ні, то зараз я розповім вам, як роблю їх я. Вже зовсім скоро почнеться кабачковий сезон, і мені здається, що таке приголомшливе блюдо, краще, що можна приготувати з цих овочів. З продуктів вам знадобиться, крім самих кабачків, фарш, помідори і багато сиру, я використовую моцарелу і пармезан, але ви можете замінити іншими схожими. Якщо всі необхідні інгредієнти у вас є, тоді ви з легкістю зробите кабачки, фаршировані фаршем та сиром, в домашніх умовах, а мій рецепт допоможе вам в цьому.
- Фарш м'ясний - 450-500 грам
- Кабачок - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори черрі - 10 штук
- Моцарелла - 150 грам(tertaya)
- Сухарі паніровочні - 0, 5 склянки
- Пармезан тертий - 1/3 склянки
- Масло рослинне - За смаком
- Спеції - За смаком (суміш перців, сушені трави, часниковий порошок)
- Сіль - За смаком
Спершу ми розігріваємо сковороду і викладаємо в неї фарш, а також половину нарізаного кубиками цибулі. Обсмажуємо все до золотистого кольору, додаємо в фарш спеції і сіль за смаком. Готовий фарш перекладаємо на тарілку, а весь зайвий жир зі сковороди зливаємо.
Кабачки розрізаємо навпіл і акуратно за допомогою ложки видаляємо з них м'якоть (не викидаємо її). Ширина отриманих човників з кабачків повинна бути близько 1-1, 5 см, не тонше.
Тепер перекладаємо кабачки в каструлю, заливаємо їх водою, солимо трохи і варимо близько 3-5 хвилин після закипання рідини.
Сковороду, в якій смажився фарш, протираємо паперовим рушником і знову ставимо на вогонь. Викладаємо в неї нарізану м'якоть кабачків, а також ріпчасту цибулю, приправляем все спеціями, солимо і тушкуємо на повільному вогні протягом 7-10 хвилин.
Коли кабачкова м'якоть стане м'якою, додаємо до неї обсмажений фарш, 1/3 частина моцарели, нарізані помідори черрі і панірувальні сухарі. Перемішуємо все і пару хвилин тушкуємо на повільному вогні, потім додаємо пармезан і продовжуємо прогрівати начинку, поки сир не розплавиться.
Змащуємо форму для випічки рослинним маслом і викладаємо в неї кабачки, наповнюємо їх щільно приготовленої начинкою.
Рясно посипаємо все зверху сиром.
І ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Як тільки кабачки стануть м'якими, їх можна витягати їх духовки і подавати до столу. Приємного всім апетиту!