Кабачки, фаршировані фаршем та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Починаючи з весни і до самої осені, коли на прилавках з'являються свіжі кабачки, таке блюдо готують практично всі. Це не дивно, адже кабачки, фаршировані фаршем та сиром, дуже смачні.
Опис приготування:
Чи знаєте ви, як приготувати кабачки, фаршировані фаршем та сиром, якщо ні, то зараз я розповім вам, як роблю їх я. Вже зовсім скоро почнеться кабачковий сезон, і мені здається, що таке приголомшливе блюдо, краще, що можна приготувати з цих овочів. З продуктів вам знадобиться, крім самих кабачків, фарш, помідори і багато сиру, я використовую моцарелу і пармезан, але ви можете замінити іншими схожими. Якщо всі необхідні інгредієнти у вас є, тоді ви з легкістю зробите кабачки, фаршировані фаршем та сиром, в домашніх умовах, а мій рецепт допоможе вам в цьому.
- Фарш м'ясний - 450-500 грам
- Кабачок - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори черрі - 10 штук
- Моцарелла - 150 грам(tertaya)
- Сухарі паніровочні - 0, 5 склянки
- Пармезан тертий - 1/3 склянки
- Масло рослинне - За смаком
- Спеції - За смаком (суміш перців, сушені трави, часниковий порошок)
- Сіль - За смаком
Спершу ми розігріваємо сковороду і викладаємо в неї фарш, а також половину нарізаного кубиками цибулі. Обсмажуємо все до золотистого кольору, додаємо в фарш спеції і сіль за смаком. Готовий фарш перекладаємо на тарілку, а весь зайвий жир зі сковороди зливаємо.
Кабачки розрізаємо навпіл і акуратно за допомогою ложки видаляємо з них м'якоть (не викидаємо її). Ширина отриманих човників з кабачків повинна бути близько 1-1, 5 см, не тонше.
Тепер перекладаємо кабачки в каструлю, заливаємо їх водою, солимо трохи і варимо близько 3-5 хвилин після закипання рідини.
Сковороду, в якій смажився фарш, протираємо паперовим рушником і знову ставимо на вогонь. Викладаємо в неї нарізану м'якоть кабачків, а також ріпчасту цибулю, приправляем все спеціями, солимо і тушкуємо на повільному вогні протягом 7-10 хвилин.
Коли кабачкова м'якоть стане м'якою, додаємо до неї обсмажений фарш, 1/3 частина моцарели, нарізані помідори черрі і панірувальні сухарі. Перемішуємо все і пару хвилин тушкуємо на повільному вогні, потім додаємо пармезан і продовжуємо прогрівати начинку, поки сир не розплавиться.
Змащуємо форму для випічки рослинним маслом і викладаємо в неї кабачки, наповнюємо їх щільно приготовленої начинкою.
Рясно посипаємо все зверху сиром.
І ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Як тільки кабачки стануть м'якими, їх можна витягати їх духовки і подавати до столу. Приємного всім апетиту!